Τι απαιτούν οι τουρκόφρονες για τη Θράκη!

    Για να μην αναρωτιέστε τι ζητά η Τουρκία στη Θράκη, διαβάστε (σε αναδημοσίευση από τον τελευταίο «Αντιφωνητή») τα 9 αιτήματα που διατύπωσε το τουρκοκόμμα DEB στην ιστοσελίδα του (19-3-13) ως αιτήματα, δήθεν, της «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»:

    1) Εφαρμογή των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων που πηγάζουν καταρχήν από την Συνθήκη της Λωζάννης, από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όπως και από τις διμερείς και διεθνείς συνθήκες.

    2) Το στάτους της μειονοτικής εκπαίδευσης καθορίστηκε από την συνθήκη ειρήνης της Λωζάννης και από τα Μορφωτικά Πρωτόκολλα του 1951 και του 1968. Προσδοκία μας είναι πριν το κράτος κάνει οποιαδήποτε ρύθμιση σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση, να μπαίνει πρώτα σε διάλογο με τους φορείς και τις οργανώσεις της μειονότητας, και να φέρεται έτσι ώστε να καλύπτει τις προσδοκίες της μειονότητας.

    3) Ανακήρυξη και διενέργεια εκλογών από άτομα που θα εκλεγούν από την μειονότητα, για την ανάδειξη της διοίκησης των βακουφικών περιουσιών που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα Δ. Θράκης.

    4) Επίλυση του θέματος των μουφτειών στην κατεύθυνση των προσδοκιών της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

    5) Ακύρωση του νόμου που είναι γνωστός στην κοινή γνώμη ως ¨νόμος των 240 ιμάμηδων¨.

    6) Άνευ όρων απόδοση της ιθαγένειας σε αυτούς από τους οποίους αφαιρέθηκε με βάση το ρατσιστικό άρθρο 19 του νόμου περί ιθαγένειας, που καταργήθηκε το 1998.

    7) Αναγνώριση της εθνικής ταυτότητας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

    8) Αναγνώριση των συλλόγων της Τουρκικής Μειονότητας – που αντανακλούν και την πολυπολιτισμική δομή της περιοχής – στην κατεύθυνση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και διασφάλιση πως άλλοι σύλλογοι δεν θα αντιμετωπίσουν τα ίδια θέματα.

    9) Ακύρωση του εκλογικού πλαφόν του 3% που καθιστά αδύνατη την εκλογή ανεξαρτήτων βουλευτών και διασφάλιση έτσι της δυνατότητας εκλογής ανεξάρτητων βουλευτών.

    Όπως βλέπετε δεν ζητάνε και…πολλά πράγματα, ε; Απλώς να κάνουν ανενόχλητοι ό,τι θέλουν εντός μιάς μειονότητας διακριτής και αυτόνομης μέσα στο ελληνικό κράτος, είτε σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, είτε με τα βακούφια, είτε με τις μουφτείες. Παράλληλα να αυτοχειριαστεί το ελληνικό κράτος ανατρέποντας τη νομοθεσία του, να αλλάξει τον εκλογικό του νόμο για να βγαίνει Τούρκος βουλευτής, να πάψει να μιλά για Πομάκους και Ρομά, να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε 45.000 μουσουλμάνους που σήμερα ζουν σε Τουρκία, Γερμανία κτλ (αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες απογόνους τους!) κτλ.

    Για να μην το κουράζουμε, ένα είναι το αίτημα: να φύγει η Ελλάδα και να γίνει εδώ Τουρκία. Κατανοητό το ζόρι των…συνελλήνων και συμπολιτών μας;

 http://proxeneio-stop.org/2013/04/6847

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s