Μανιφέστο αξιοπρέπειας και ευθύνης από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Μανιφέστο αξιοπρέπειας και ευθύνης από τον Δημήτρη ΓιαννακόπουλοΜπροστά στους γίγαντες της ελληνικής οικονομίας, ο αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ έδειξε στο κράτος τον δρόμο της πραγματικής επανίδρυσης

H μεγάλη ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας που διοργάνωσε και φέτος η STAT BANK, είχε διαφορετικό χρώμα.

Η εκδήλωση «Διαμάντια της Ελληνικής οικονομίας» που αποτελεί θεσμό στα επιχειρηματικά πράγματα της χώρας αφού γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια, δεν αναλώθηκε σε ευχολόγια και πολιτικές αοριστίες, αλλά στους πραγματικούς πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες παραγωγούς, τους ανθρώπους που εκτός από την κρατική αντιπαλότητα ήλθαν αντιμέτωποι και με εντολοδότες της αλλοδαπής τα χρόνια του μνημονίου. Ενώ η ελληνική επιχειρηματικότητα βρέθηκε στην μέγγενη μίας νεοφεουδαρχικής πολιτικής, οι πολυεθνικές όχι μόνον έμειναν αλώβητες, αλλά συνέχισαν να απολαμβάνουν την πολιτική στήριξη που εξαργυρώνεται ποικιλοτρόπως, ακόμα και φοροαποφυγή, εισφοροδιαφυγή και ποινική ασυλία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Stat Βank αξιολόγησε τις ελληνικές επιχειρήσεις με αυστηρά οικονομικά κριτήρια και δείκτες, ώστε η επιλογή των αρίστων να είναι αδιάβλητη και όχι προϊόν διαπλοκής ή συναλλαγής.

Η ΒΙΑΝΕΞ ήταν εκεί, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μαζί με άλλους κολοσσούς της ελληνικής οικονομίας που παρά την λαίλαπα, διατήρησαν τις θέσεις εργασίας, την αξιοπρέπεια των εργασιακών σχέσεων και φυσικά τα οικονομικά τους μεγέθη, ενάντια στην ψευδεπίγραφη θεωρία της «Ανταγωνιστικότητας» που διαψεύδεται καθημερινά. Εταιρείες όπως η Aegean Oil του Δημήτρη Μελισσανίδη που επένδυσε κέρδη από την διεθνή της δραστηριότητα στην Ελλάδα ή την Μαρινόπουλος που αντί να εκποιήσει τις θέσεις της στην Ελληνική αγορά, εξαγόρασε το μερίδιο πολυεθνικού κολοσσού. Ακόμα και ο διευθύνων σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος, ο Γάλλος Ζερόμ Λουμπέρ μίλησε στα Ελληνικά την ίδια στιγμή που κάποιοι τ. πρωθυπουργοί ντρεπόντουσαν να χρησιμοποιήσουν την μητρική τους γλώσσα διεθνώς. Ισχυρή και η παρουσία της Ιντρακόμ, της εταιρείας με την μεγαλύτερη διείσδυση στις ξένες αγορές.

Το στίγμα της εκδήλωσης όμως έδωσε ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος που με μία πύρινη ομιλία, μία κατάθεση ψυχής, πραγματική ομολογία πίστης στην Ελλάδα, έκανε το ακροατήριο να τον χειροκροτήσει με ενθουσιασμό. Όταν η επιτυχία σου δεν βασίζεται σε σχέσεις διαπλοκής, σε άνομες και ανήθικες διαδρομές εις βάρος της κοινωνίας, όταν το επιχειρείν βασίζεται στην Εθνική υπευθυνότητα και την κοινωνική συνεργασία, μόνον τότε μπορείς να λες αλήθειες σαν αυτές. Με παρρησία ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας που θα πρέπει να σκεφθεί πολύ σοβαρά το επιχειρηματικό κριτήριο της ΒΙΑΝΕΞ εάν πραγματικά ενδιαφέρεται να επανιδρύσει το κράτος για τους πολίτες και όχι τα παρασιτικά συμφέροντα που ασελγούν επάνω στην ελεύθερη οικονομία αλλά και την ίδια την Δημοκρατία.

Διαβάστε την ομιλία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα τιμής και αναγνώρισης για τη ΒΙΑΝΕΞ… και για αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τόσο τους διοργανωτές που μας επέλεξαν βάσει συγκεκριμένων θετικών οικονομικών δεικτών όσο και όλους εκείνους, εργαζόμενους και καταναλωτές, που τόσα χρόνια μας στηρίζουν, κατατάσσοντας μας στις κορυφαίες ελληνικές βιομηχανίες.

Η σημερινή ημέρα όμως, είναι και ημέρα γιορτής για την ελληνική βιομηχανία εν γένει!

Την ελληνική βιομηχανία που ακόμα στέκεται… και αντιστέκεται πεισματικά στις βουλές εκείνων που επιθυμούν τον αφανισμό της…

Και λέω εκείνων, αναφερόμενος σε πρόσωπα εκτός συνόρων… αλλά και εντός!

Εμείς στη ΒΙΑΝΕΞ δε μείναμε στα λόγια.

Παρά τα πολλαπλά και προφανώς στοχευμένα χτυπήματα στην πλάτη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, εμείς όχι απλά μείναμε όρθιοι, αλλά με σθένος, κάναμε πράξη όλα αυτά που ο γνήσιος Έλληνας επιχειρηματίας πρεσβεύει!

1. Είπαμε ΟΧΙ στις απολύσεις!

2. Είπαμε ΟΧΙ στις μειώσεις!

3. Είπαμε ΝΑΙ σε νέες επενδύσεις!

Στηρίζοντας έτσι το μέσο έλληνα εργαζόμενο και κατ’ επέκταση τη μέση ελληνική οικογένεια… οι οποίοι και ήταν οι βασικοί μας σύμμαχοι στην πορεία προς την επιτυχία, κατά τη μακρόχρονη ιστορία της ΒΙΑΝΕΞ.

Και εμείς έχουμε μάθει να τηρούμε τις συμμαχίες μας!

Έχουμε μάθει να λέμε ΟΧΙ όταν νιώθουμε ότι βάλλεται και προσβάλλεται η εθνική μας υπερηφάνεια και η επιχειρηματική μας αξιοπρέπεια.

Αλλά αυτό το ΟΧΙ δεν το λέμε στα λόγια… το δείχνουμε με πράξεις, στηριζόμενοι στο πάθος για τη δουλειά μας, στην αγάπη μας για την πατρίδα την οποία προσπαθούμε να πρεσβεύουμε επάξια στο εξωτερικό, και βέβαια, στο φιλότιμο των χιλιάδων εργαζομένων μας που βάζουν πλάτη στα δύσκολα, για να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα εμπρός!

Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα μας.

Η Ελλάδα που αναμφισβήτητα έζησε και ζει μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κρίση. Μια πολυεπίπεδη κρίση. Μια κρίση αξιών, κρίση οικονομική, κρίση πολιτισμική.

Η Ελλάδα που δια μέσω των εκπροσώπων του λαού, επιβάλλεται να στηρίξει όσο ποτέ άλλοτε την ελληνική βιομηχανία, την ελληνική επιχειρηματικότητα, τις ελληνικές εξαγωγές.

Το κράτος να μην είναι διώκτης της ελληνικής επιχειρηματικότητας και του Έλληνα εργαζόμενου!!!

Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη, η οποία είναι και το κλειδί για την έξοδο από την κρίση!

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου πεποίθηση ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Και αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς που πρέπει να περάσει στη νέα γενιά, στο μέλλον αυτού του τόπου.

Το έθνος έχει βιώσει πολύ χειρότερες κρίσεις, πολύ πιο επώδυνες  καταστροφές. Οι απώλειες ήταν πάντα πολλές. Όπως και σήμερα άλλωστε…

Στο τέλος όμως θα βγούμε νικητές και από αυτόν τον ιδιότυπο ‘’οικονομικό’’ πόλεμο… και σαν άλλο δούρειο ίππο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο και την ελληνική βιομηχανία!

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την τόσο επιτυχημένη εκδήλωση. Είναι σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες και πρέπει να τυγχάνουν της στήριξης όλων μας, γιατί συμβάλλουν καθοριστικά στην εξέλιξη της  ελληνικής επιχειρηματικότητας και στον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε