Γερμανός κλιματολόγος: Ποια υπερθέρμανση;

hvsΝα λοιπόν που όσοι μιλούσαν «απάτη της υπερθέρμανσης» του πλανήτη, ο οποίος αντί να θερμαίνεται ψύχεται κατά τα φαινόμενα, δικαιώνονται σιγά-σιγά. Η πίεση αναγκάζει τους «ειδικούς» να παραδεχτούν τουλάχιστον ότι ο συναγερμός για υπερθέρμανση του πλανήτη ίσως βασίζεται σε υπεραπλουστευμένα συμπεράσματα. Αυτό υποστηρίζει ο κλιματολόγος, Χανς φον Στορχ, χωρίς να αμφισβητεί βέβαια τις επιπτώσεις των εκπομπών CO2, του οποίου οι αριθμοί παρουσιάζονταν διογκωμένοι από «επιστήμονες» με το αζημίωτο εννοείται.

Όπως διαβάζουμε στην Deutsche Welle, αίσθηση προκάλεσε στην επιστημονική κοινότητα μία έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature και κάνει λόγο για επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, λόγω πτώσης της θερμοκρασίας στα ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού. Χρησιμοποιώντας νέα μοντέλα προσομοίωσης κλιματικών δεικτών, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα τελευταία 15 χρόνια η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει αυξηθεί αισθητά, παρά τη συνεχή αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η έρευνα έχει ενισχύσει τις φωνές που θεωρούν αναξιόπιστες και ατεκμηρίωτες τις προειδοποιήσεις για υπερθέρμανση του πλανήτη. Έτσι τώρα «επιστήμονες» μιλούν για μεθοδολογικά προβλήματα στις μέχρι τώρα επιστημονικές έρευνες και προτείνουν μία… διαφορετική προσέγγιση. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Γερμανός μετεωρολόγος και κλιματολόγος Χανς φον Στορχ, ο οποίος παραδέχεται πως η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει αυξηθεί τελικά τα τελευταία 15 χρόνια.

 pygmi.gr

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s