Αυτό είναι το παιδί μας μπροστά στην τηλεόραση Godfrey Reggio – «Evidence»

Τα δικά του «Αποδεικτικά Στοιχεία» πως η τηλεόραση μετατρέπει το παιδί σε φυτό, παραθέτει στο βίντεο του με τίτλο Evidence ο σκηνοθέτης Godfrey Reggio.΄

Ο Reggio είναι εφευρέτης ενός στυλ κινηματογραφίας που εμπεριέχει εικόνες με ποιητικότητα και ταυτόχρονα με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο.

Στο βίντεο τα πιτσιρίκια στέκονται αποχαυνωμένα μπροστά στην οθόνη με τα καρτούν και μοιάζουν «ναρκωμένα, σαν ασθενείς σε ψυχιατρείο», όπως γράφει στο blog του.

 http://youtu.be/vuI_nCADnW0

Το βίντεο έχει ως σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα να εξερευνηθεί περαιτέρω η συμπεριφορά των παιδιών μπροστά στην τηλεόραση και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει -μιας δραστηριότητα της οποίας πολλές πτυχές έχουν αγνοηθεί στην τρέχουσα διαμάχη γύρω από την τηλεόραση.

«Οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση χωρίς την παραμικρή επίγνωση της επίδρασης που έχει αυτό το μέσο τόσο στα άτομα όσο και στις κοινωνίες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για περίπου 40 ώρες την εβδομάδα και στη συνέχεια παρακολουθούν τηλεόραση για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα» λέει ο σκηνοθέτης και χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για αυτό το «όπλο ραδιενέργειας που σημαδεύει τον θεατή».

daddycool2403

hamomilaki.blogspot.gr

Σχολιάστε

Filed under ΑΞΙΕΣ-ΡΙΖΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s