Υπουργός Εξωτερικών Σουηδίας: «Η Ορθοδοξία είναι η κύρια απειλή για τον δυτικό πολιτισμό»!

Ο Καρλ Μπιλντ (Nils Daniel Carl Bildt) υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας – ο οποίος υπήρξε και πρωθυπουργός της Σουηδίας (1991-1994), είναι τακτικός θαμώνας της Λέσχης Bilderberg (2006, 2008, 2009, 2013) του Council on Foreign Relations (CFR) και της Τριμερούς Επιτροπής και ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της Ε.Ε. για την Ανατολική Ευρώπη – θεωρεί ότι η Ρωσία έχει αλλάξει προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια.

Ενώ έδειξε σύνδεση με τις «δυτικές αξίες» κατά την πρώτη δεκαετία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και προσπάθησαν να τις επιβάλλει στους πολίτες της, η σημερινή ηγεσία της Ρωσίας παίρνει μια σταθερή στάση κατά της Δύσης, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο REX.
Σύμφωνα με τα λόγια του Bildt, ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει την προσήλωσή του όχι στις παγκόσμιες αξίες, αλλά στις αξίες της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που γίνεται σαφές από ένα post του στο Twitter του.
Σύμφωνα με τον Καρλ Μπιντ, η νέα αυτή συμπεριφορά του Πούτιν κατά της Δύσης βασίζεται στο βαθύ συντηρητισμό των ιδεών της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Σουηδός υπουργός μιλά για επιδίωξη να καταστραφεί η «ουκρανική εκκλησία» και να ερθεί η ουκρανική «αυτοκέφαλη» εκκλησία «πίσω»(!) στις πτέρυγες του Πατριαρχείου Μόσχας, με τον Πούτιν να επιδιώκει να αποκτήσει τον έλεγχο της Ουκρανίας.
«Ουκρανική αυτοκέφαλη» Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει υπάρξει ποτέ: πριν υπαχθεί στο Πατριαρχείο Μόσχας, υπαγόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της.
Αλλά, βέβαια είναι ακριβώς αυτό: η Ανατολική Ορθοδοξία, που «πονά» τον κ. Bildt, σύμφωνα με τον οποίο είναι η κύρια απειλή για τον δυτικό πολιτισμό.

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s