ΕΕ : Απειλή ή Ελπίδα (1992)

Published by HellasForce’sDefiant
Πριν από 25 χρόνια η Εκκλησία προειδοποιούσε για τη σημερινή Ευρώπη

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας όταν Αρχιεπίσκοπος ήταν ακόμη ο Σεραφείμ, είχε δει τον κίνδυνο από μία Ευρώπη χωρίς πνευματικό υπόβαθρο, μία Ευρώπη των οικονομικών και βρώμικων πολιτικών συμφερόντων, μία Ευρώπη της Ιεράς Εξέτασης και εχθρική απέναντι στις Ορθόδοξες κοινωνίες. Δηλαδή μία Ευρώπη όπως είναι σήμερα.

Ανέθεσε στον π. Γεώργιο Μεταλληνό να γράψει ένα μικρό βιβλίο για τους πνευματικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς από το 1992, από το οποίο υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε η «Ενωμένη Ευρώπη». Αυτό δηλαδή που σήμερα αποδείχθηκε ότι είναι η νεοναζιστική Γερμανοποιημένη Ευρώπη.

Η Εκκλησία στην αρχή του βιβλίου «1992 Απειλή ή Ελπίδα;» στηλιτεύει το γεγονός ότι ο οικονομικός παράγοντας κυριαρχεί στις συζητήσεις και όχι η πνευματική όψη του ζητήματος, τα σχετιζόμενα δηλαδή με την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του Λαού μας και την μακραίωνη πολιτιστική του περιουσία. Ανέλαβε λοιπόν ο π. Γεώργιος Μεταλληνός να γράψει το μικρό βιβλίο 56 σελίδων για την «προώθηση του προβληματισμού του Έθνους γύρω από το σημαντικότατο αυτό θέμα.

Τότε προφανώς τα εκσυγχρονιστήρια ειρωνεύτηκαν, έριξαν λάσπη, κλπ και δεν υπήρξε ο προβληματισμός. Τώρα όμως 25 χρόνια μετά, ας διαβάσουμε το βιβλιαράκι που εκδόθηκε από την Αποστολική Διακονία και ας προβληματιστούμε για το ποιά Ευρώπη θέλουμε.

Ας δει και η διοίκηση της Εκκλησίας τον εαυτό της, πώς είναι σήμερα; Καμμία σχέση πνευματική. Γιατί άραγε;

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s