ΕΠΙΛΟΓΕΣ : 27 Σεπτεμβρίου 2014 (Θέματα για Ορθοδοξία, Ελλάδα, κόσμο, γεωπολιτική, ιστορία, γλώσσα, πολιτισμό, κλπ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ27 Σεπτεμβρίου

641.—Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β’, ανεβαίνει στον θρόνο.1570.— (26 ή 27 )Στα πλαίσια της εκστρατείας για την κατάληψη της Κύπρου από τους οθωμανούς αρχίζουν τον βομβαρδισμό τών καραβιών τού λιμανιού τής Αμμοχώστου καθώς και τής ακροπόλεως, ό οποίος συνεχίζεται επί μήνες, αλλά χωρίς σοβαρές ζημίες.

1764.—Η Ακυλίνα, νεομάρτυρας από το Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης, σκοτώνεται με βασανιστήρια από τους τούρκους.

1822.—Οι τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.Ο εξισλαμισμός στην Ήπειρο άρχισε επί σουλτάνου Μουράτ Β’ , εξαπλώθηκε δε επικίνδυνα μετά την ήττα του Σκεντέρμπεη, οπότε οι μεγάλοι κτηματίες αναγκάσθηκαν να εξισλαμιστούν για να διατηρήσουν τα τιμάριά τους, πέρνοντας τον  τίτλο «μπέης» κατά κληρονομιά. «Τούτους κάτω από ψυχολογικό εξαναγκασμό εμιμήθησαν και οι πτωχοί κολλήγοι». Ομαδικοί εξισλαμισμοί στην Ήπειρο παρουσιάζονται και μετά το 1640 και εδεκάτισαν τον ελληνικόν πληθυσμών

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ίδρυση Ορθόδοξου Κινήματος με Χειλαδάκη & Νατσιό.

 
 

 

Υγειονομικό εμπάργκο εν Ελλάδι – Βιώνουμε κυριολεκτικά μια νέα απόπειρα γενοκτονίας εις βάρος μας!

άρθρο του Φώτη Μιχαήλ

Η υγεία, στον πολιτισμό τον δικό μας, δεν μπορεί να λογίζεται ως προϊόν καταναλωτικό, εισηγμένο μάλιστα και στο χρηματιστήριο, κατά τα πρότυπα τα προτεστάντικα.

Η υγεία, για εμάς τους Ρωμηούς, είναι Αγαθό αυστηρά κοινωνικό. Αγαθό, που ανήκει αδιακρίτως σε όλους. Γι’ αυτό και ως Ελληνορθόδοξοι, απορρίπτουμε και καταδικάζουμε κάθε αποκλεισμό και κάθε διάκριση στα ”ιερά” του Ασκληπιού και των Αγίων Αναργύρων.

Στα τελευταία χρόνια, στα χρόνια της λεγόμενης κρίσης, η καλπάζουσα ανεργία, το ροκάνισμα των συντάξεων, η δραματική μείωση των αποδοχών και οι αβάσταχτοι φόροι έχουν οδηγήσει σχεδόν την μισή Ελλάδα σε ασφαλιστική απογύμνωση.
Αυτήν την στιγμή, πάνω από τρία εκατομμύρια αδελφοί μας όχι μονάχα δεν έχουνε δωρεάν γιατρό και φάρμακα αλλά ούτε καν τις πόρτες του ΕΣΥ δεν βρίσκουνε ανοιχτές.(1)

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ……ΤΡΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΟΙ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟ…..ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ..ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ…..

 

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 

«Να μην ξαναέρθουν στο Ρέθυμνο» διαμηνύουν προς τις τράπεζες τα μέλη του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ως βασικό στόχο έχουν θέσει τα μέλη του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς της περιουσίας των οφειλετών, με μαζικές κινητοποιήσεις και αυτοθυσία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε 2,5 χρόνια, άλλωστε, έχουν ήδη αποτρέψει περισσότερους από 300 πλειστηριασμούς ακινήτων στο Ρέθυμνο και συνεχίζουν την προσπάθεια με κάθε τρόπο.

 

ΕΠΕΙΓΟΝ!!! Στὴν Κρήτη ΤΩΡΑ Γερμανοὶ δημοσιογράφοι «ΘΑΒΟΥΝ» τὸ θέμα τῶν λεηλατημένω ἀρχαιοτήτων μας!!!

 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: ΕΠΕΙΓΟΝ!!! Στὴν Κρήτη ΤΩΡΑ Γερμανοὶ δημοσιογράφοι «ΘΑΒΟΥΝ» τὸ θέμα τῶν λεηλατημένω ἀρχαιοτήτων μας!!!1
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (όπως λ.χ. ελόγου μου).
ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ …«ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ»…  ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
Ευτυχώς η… Ελλάς δεν έχει καμμιά… γραμμή ως κράτος, οπότε δεν μπορεί κανείς

 

ΦΟΥΧΤΕΛ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΕΡΜΑΝ ΝΟΪΜΠΑΧΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

 Στην κατοχή του 41 κάποιοι δήμαρχοι και άλλοι τοπικοί «άρχοντες» συνεργάστηκαν με τους κατακτητές για να σώσουν το… ελεεινό τομάρι τους όπως και την υποταγμένη πλέον θέση τους! 
 
Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
e mail:  zografos.esd@gmail.com

Αντικείμενο αυτών καθώς και μερίδας δημοσίων υπαλλήλων της εποχής, ήταν οι δουλοπρεπείς εξυπηρετήσεις των κατακτητών και η μέγιστη προσφορά στις υπηρεσίες τους!
Ο σχεδιασμός αυτού του μοντέλου εξυπηρέτησης Γερμανικών συμφερόντων, η δημιουργία του απαραίτητου άνθρωπο-μηχανισμού, οι εντολές, η εποπτεία και η υλοποίηση ήταν μέρος του σχεδίου «Ντεγκρίγκες».
Με το «πακέτο» αυτών, των – δοσίλογων – τοπικών αρχόντων μας… οι κατοχικές Γερμανικές δυνάμεις, εκπλήρωναν τον παράλληλο σκοπό τους, που κύριο στόχο είχε την πίεση για χαμηλότατου κόστους εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων και πάσης φύσεως εμπορευμάτων προς την χώρα τους!

Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ Δικαιώματα -Υποχρεώσεις Παρακτίου Κράτους και άλλων Κρατών

(Σύμφωνα μεΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ Δικαιώματα -Υποχρεώσεις Παρακτίου Κράτους και άλλων Κρατών τη νέα Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας) Αντιναύαρχος ε.α. Δρ. Στυλιανός Πολίτης Αποκλειστική οικονομική ζώνη είναι μια περ ιοχή π  ου αρχίζει αμέσως μετά τη χωρική θάλασσα. Η ζώνη αυτή περιλαμβάνει τον υδάτινο χώρο, το βυθό της θάλασσας και το υπέδαφός του. Σε έκταση μπορεί να φθάνει μέχρι την απόσταση των διακοσίων μιλίων από … Συνέχεια ανάγνωσης

 

 

Ὁμαδικὴ βάπτιση στὴν Κορυτσὰ

 Μὲ τὴν βοήθεια καὶ τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, στὶς 20 Σεπτεμβρίου τοῦ 2014, μὲ πολλὴ χαρὰ παρεβρεθήκαμε στὸ μυστήριο τοῦ βαπτίσματος για ἀδελφούς μας ἀπὸ τὸ χωριὸ Πολένα τῆς Κορυτσᾶς. Ἡ ὁμαδικὴ αὐτὴ βάπτιση ποὺ πραγματοποιήθηκε μὲ πρωτοβουλία τῆς ΣΦΕΒΑ καὶ συνδρομὴ πολλῶν χριστιανικῶν ἀδελφοτήτων τῆς πόλεως τοῦ Ἁγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε σὲ κλίμα συγκίνησης καὶ κατάνυξης στὴν Κορυτσὰ καὶ ἀφοροῦσε 22 κατοίκους τοὺ  χωριοῦ Πολένα (ἀπὸ 5-35 ἐτῶν) ποὺ γιὰ διάφορους λόγους δὲν εἶχαν προσέλθει ἀκόμη στὸ μυστήριο τοῦ Βαπτίσματος. Στὸ χωριὸ Πολένα ποὺ ἡ ΣΦΕΒΑ μὲ τὴ συμπαράσταση πολλῶν φορέων ἔχει ἀνεγείρει
Από παπαδάκι στην εκκλησία του χωριού του, στη Ναύπακτο, βρέθηκε για 12 μήνες σε μάχιμη υπηρεσία της Αστυνομίας, ως πλήρωμα περιπολικού οχήματος, και ως τηλεφωνητής στο Κέντρο Αμεσης Δράσης. Ομως, η αγάπη του για την Εκκλησία αποδείχθηκε ισχυρή και από τον Σεπτέμβριο του 2013 μοιράζει καθημερινά τον χρόνο του ανάμεσα στα (διοικητικά) καθήκοντά του στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης Αττικής και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ως διάκονος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη. Διαβάστε περισσότερα »

 «Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, αλλά ο Ελληνισμός!», υποστηρίζουν ξένοι ακαδημαϊκοί (Video)

 Τρεις ξένοι ακαδημαϊκοί μας θυμίζουν όσα έχουμε ξεχάσει ή μάλλον καλύτερα όσο προσπαθούν κάποιοι να μας «αναγκάσουν» να ξεχάσουμε: To μεγαλείο του Ελληνισμού! Σύμφωνα με τους Simone Le Baron (Γαλλίδα) καθηγήτρια γαλλικών, γλωσσολόγος, συγγραφέας, Arsam Momeni (Ιρανός) διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας και Sam Chekwas (Νιγηριανός) οδοντίατρος…

εκδότης και συγγραφέας, η λύση στα προβλήματα μας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να επιβάλλουν οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης, αλλά ο Ελληνισμός! Διαβάστε περισσότερα »

Νέο «χαστούκι» της Αιγύπτου στον «Σουλτάνο» Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν υπάρχει «τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου»»

Νέο «χαστούκι» από την Αίγυπτο του προέδρου Αμιντέλ Αμιντέλ Φατάχ Αλ Σισι προς τον «σουλτάνο» Ρ.Τ.Ερντογάν που με αποφασιστική στάση απέρριψε προηγύμενο ψήφισμα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και αρνήθηκε να ονομάσει το Ψευδοκράτος «τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου», με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Οργανισμου χωρίς ψήφισμα!
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάθε μέρα που περνά συνειδητοποιεί ότι οι «ευτυχισμένες» για αυτόν μέρες που ήταν πρόεδρος της Αιγύπτου ο ισλαμιστής Μ.Μόρσι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και τα όνειρά του για νέα «Οθωμανική Αυτοκρατορία» σβήνουν.

Συνέχεια …

Η Κρητικιά «μάνα» των παιδιών της Αφρικής που έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση!

 

Και όμως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά στις μέρες μας… Τρανό παράδειγμα προσφοράς και θυσίας για το συνάνθρωπο η Κρητικιά Ιωάννα Μηλαθιανάκη.

 

Η νεομάρτυς Ακυλίνα ἡ Ζαγκλιβερινή, νεομάρτυς (27 Σεπτεμβρίου1764)

῾Η ἁγία ᾿Ακυλίνα εἶναι ἡ δεύτερη γυναίκα νεο­μάρτυς ποὺ προέρχεται ἀπὸ τὴν ἐπαρχία Λαγκαδᾆ.

Νωρίτερα ἀπὸ αὐτὴν εἶχε μαρτυρήσει ἡ ἁγία Κυράννα ποὺ κατα­γόταν ἀπὸ τὴν ῎Οσσα. Καὶ οἱ δύο γυναῖκες μαρτύρησαν σὲ νεαρὴ ἡλι­κία καὶ μάλιστα σὲ μικρὸ χρονικὸ διάστημα μεταξύ τους. ῾Η ᾿Ακυλίνα ὅμως σὲ ἀντίθεση πρὸς τὴν Κυράν­να ὁδηγή­θηκε στὸ μαρτύριο ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸν πατέρα της.

Οἱ πληροφορίες ποὺ ἀντλοῦμε γιὰ τὸ βίο τῆς ᾿Ακυλί­νας πρὸ τοῦ μαρτυρίου της ἀπὸ τὸ Συναξάριό της εἶναι ἐλά­­­χι­στες. Σ᾿ αὐτὸ τονίζεται κυρίως ἡ σταθερότητα καὶ ἡ ἐμμο­νή της στὴν ἀληθινὴ πίστη, ποὺ τὴν ὁδήγησε τελικὰ στὸ μαρ­­τύριο.

Η ᾿Ακυλίνα καταγόταν ἀπὸ τὸ Ζαγκλιβέρι, χωριὸ τῆς ἐπαρχίας Λαγκαδᾆ, ποὺ ὑπαγόταν στὴν

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αφιέρωμα στον Γέροντα Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη.

Αφιέρωμα του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο γέροντα Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, υμνογράφο της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την μακαρία κοίμησή του.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

 Nα! Φορώ αυτό που μου έχεις δώσει

 1655966_247533315423473_1876072162_n

Μια φορά κάποιος μοναχός
πήγε στην πόλη να πουλήσει
το εργόχειρό του. 
 

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s