ΕΠΙΛΟΓΕΣ : 28 Σεπτεμβρίου 2014 (Θέματα για Ορθοδοξία, Ελλάδα, κόσμο, γεωπολιτική, ιστορία, γλώσσα, πολιτισμό, κλπ)

 Το μεγάλο θαύμα του Αγίου Γεωργίου του «Σύμβουλα»

Το κείμενο που ακολουθεί το έγραψε η μακαριστή Πολυχρονία Μοναχή (Ελένη Σκούρου) η οποία με τον σύζυγό της Λεωνίδα Σκούρο (νυν Μοναχό Γερόντιο) είχαν ένα χωράφι μέσα στις αγγλικές βάσεις της Κύπρου κοντά στην Επισκοπή.

Συνέχεια

 

 

Η Ιστορία της υπόγειας πόλης της Μαλακοπής (Derinkuyu) στην Καππαδοκία !

 
Το 1963 ένας κάτοικος του χωριού Μαλακοπή (Derinkuyu στα Τουρκικά, που σημαίνει Βαθύ Πηγάδι) στην περιοχή της Καππαδοκίας, γκρεμίζοντας ένα τοίχο στο σπίτι του που ήταν -όπως όλα της περιοχής- σκαμμένο στο βράχο, ανακάλυψε έκπληκτος, ότι πίσω από τον βράχο υπήρχε ένα μυστηριώδες δωμάτιο το οποίο δεν είχε ξαναδεί.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ28 Σεπτεμβρίου

480 π.Χ.— [27-29/9] Σύμφωνα μὲ ὁρισμένες πηγὲς, σήμερα διεξάγεται ἡ νικηφόρα γιὰ τοὺς Ἕλληνες ναυμαχία της Σαλαμίνος. [Κατὰ ἄλλες διεξήχθη στὶς 22 Σεπτεμβρίου]. Μετὰ τὴν κατάληψι τοῦ στενοῦ τῶν Θερμοπυλῶν ἀπ’ τοὺς Πέρσες καὶ τὴν λήξι τῆς Ναυμαχίας τοῦ Ἀρτεμισίου χωρὶς ἀποφασιστικό ἀποτέλεσμα, ὁ Ἑλληνικός στόλος, ἐγκατέλειψε τὴν θαλάσσια περιοχὴ στὰ Βόρεια τῆς Εὔβοιας, ὑποχωρῶντας πρὸς τὶς ἀκτές τῆς Ἀττικῆς· ἡ στρατιᾶ τοῦ Ξέρξη ξεχύθηκε ἀνεμπόδιστη πλέον γιὰ τὴν κατάκτησι ὁλόκληρης τῆς Κεντρικῆς Ἑλλάδος, λεηλατῶντας καὶ καταστρέφοντας. Σ’ αὐτή τὴν δυσχερὴ περίστασι ὁ ῥόλος τοῦ Θεμιστοκλῆ ὑπῆρξε καθοριστικὸς καὶ καταλυτικὸς. Ἀρχικά ἔπεισε τοὺς Ἀθηναίους νὰ ἐκκενώσουν τὴν Ἀττική ὑπό τὴν προστασία τοῦ Ἑλληνικοῦ στόλου ὁ ὁποῖος ἀγκυροβόλησε στὴ Σαλαμίνα γιὰ νὰ προστατεύσῃ τὴν ἐπιχείρησι. Οἱ ἀντίπαλες δυνάμεις ἀποτελοῦντο ἀπό 1207 περσικὰ πλοία στὰ ὁποία συμμετεῖχε καὶ ἡ βασίλισσα τῆς Ἀλικαρνασσοῦ, Ἀρτεμισία, ναυαρχῶντας ἡ ἴδια, ἐνῶ κατ’ ἄλλες πηγὲς ὁ περσικὸς στόλος ἀποτελεῖτο ἀπό 670  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

Η Τουρκία «χτίζει» αίσθημα υπεροχής και νίκης στο Αιγαίο! Εμείς τι κάνουμε;

 Γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος  Αίσθημα υπεροχής και νίκης “χτίζει” μέρα με τη μέρα στο Αιγαίο η Τουρκία. Η Πολεμική της Αεροπορία προχωρά σ… 

Συνέχεια

To FBI περιμένει αντίποινα από τους Ισλαμιστές

Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληροφοριών- FBI, δήλωσε, ότι οι ισλαμιστές ετοιμάζουν αντίποινα στον αμερικανικό ή ευρωπαϊκό χώρο για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα »

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Xρύσανθος Φιλιππίδης “Ο τελευταίος Αργοναύτης” (1881- 28 Σεπτεμβρίου 1949)

του Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκου,
Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
.

Ένας από τους μεγάλους Ιεράρχες της Εκκλησίας και του Γένους μας, είναι και ο τελευταίος Μητροπολίτης Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Χρύσανθος Φιλιππίδης. Μια μορφή πού αγωνίστηκε για τα δίκαια της Εκκλησίας, αλλά και αυτού του ευλογημένου Ρωμαίικου λαού μας. Ο Μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος, κατά κόσμον Χαρίλαος, γεννήθηκε στην Κομοτηνή της όμορφης και ευλογημένης Θράκης μας το 1881.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

Νέα κάρτα μνήμης -μαμούθ: Με αποθηκευτικό χώρο 512 GB

btxhkngmΜια νέα εξελιγμένη κάρτα μνήμης, με αποθηκευτικό χώρο-μαμούθ της τάξης των 512 GB, παρουσίασε η εταιρεία ScanDisk.

Η κάρτα, με την ονομασία SanDisk Extreme PRO SDHC/SDXC UHS-I που προορίζεται ουσιαστικά για επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, προσφέρει επίσης ταχύτητα ανάγνωσης 90MB ανά δευτερόλεπτο και μεταφοράς 95MB ανά δευτερόλεπτο.

Συνέχεια


 Προσλαμβάνονται 300 κομάντος στις Ειδικές Δυνάμεις – Πως θα επιλεγούν

Προσλαμβάνονται 300 κομάντος στις Ειδικές Δυνάμεις – Πως θα επιλεγούν

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ Η πρόσληψη 300 Επαγγελματιών Οπλιτών ”νέου τύπου” για κάλυψη αναγκών των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς απασχολεί τα ανώτερα κλιμάκια του ΥΠΕΘΑ και η σχετική πρόταση έχει αρχίσει να επεξεργάζεται, υποστηρίζει έγκυρη αρμόδια πηγή. Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί είναι αυτό που εφαρμόστηκε για την σχετικά πρόσφατη πρόσληψη 25+ 25 Οπλιτών Βραχείας … Συνέχεια ανάγνωσης

 

 

παπαΕφραίμ Φιλοθείτης , Αριζονίτης. την ευχή του νάχουμε όλοι!!!

 

 

Συνέχεια

 

 

Dwekh Nawsha:Μια χριστιανική πολιτοφυλακή στο Ιράκ

αρχείο λήψης“Dwekh Nawsha”:πρόκειται για μια πολύ παλιά φράση στα αραμαϊκά που σημαίνει “μελλοντικοί μάρτυρες” ή “αυτοί που πρόκειται να θυσιαστούν”.Αυτό είναι το όνομα που επέλεξε να πάρει μια μικρή χριστιανική πολιτοφυλακή Ασσυρίων που συντάχθηκε για να υπερασπιστεί τα χριστιανικά χωριά της Nineveh στο Ιράκ αλλά και για να βοηθήσει όσους πέσουν στα χέρια των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.Στις 17 Αυγούστου,αυτή η μικρή πολιτοφυλακή κατάφερε να βοηθήσει αποτελεσματικά την κοινότητα των Peshmergas να ξαναπάρουν τον έλεγχο των χωριών τους,Telesqof και Batnaya,από τους ισλαμιστές. Η συγκεκριμένη πολιτοφυλακή απαρτίζεται μόλις από 100 μαχητές και εγκαινιάστηκε επίσημα στις 11 Αυγούστου μετά την τραγική φυγή των Ασσυρίων από την πεδιάδα της Nineveh.Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

Νίκος Χειλαδάκης, Και με… φερυμπότ της γραμμής προωθούν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα ;;

*ΚΑΙ ΜΕ ..ΦΕΡΥΜΠΟΤ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;* Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος Θα το περιμέναμε και αυτό να συμβεί! Ένα σοβαρό επεισόδιο που συνέβη πριν από λίγες μέρες και που εκ των υστέρων αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Aksam, στο κυριακάτικο της φύλο, δείχνει το πόσο μπορεί να έχει προχωρήσει η προώθηση των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην χώρα μας, που τώρα μπορεί να γίνεται ακόμα και με… τα φεριμπότ των γραμμών μικρασιατικών ακτών- ελληνικά νησιά. Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, το το… περισσότερα »

Το θαύμα της προσευχής των θλιμμένων και ταπεινών

«Ο Κύριος, δεν ευαρεστείται με την προσευχή των υπερηφάνων. Όταν όμως θλίβεται η ψυχή του ταπεινού ανθρώπου, ο Κύριος πάντα την εισακούει.

Ένας γέρος ασκητής, που ζούσε στις πλαγιέςτου όρους Άθω, είδε ότι οι προσευχές των μοναχών ανέβαιναν στους ουρανούς και…

 

 

Συνέχεια

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: