Κίνημα Ελευθερίας. Ενα κίνημα για τους Ορθόδοξους Ελληνες πατριώτες.

 

ΚΙΝΗΜΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

To Kίνημα Ελευθερίας φιλοδοξεί να ενώσει μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς σχηματίζοντας ισχύ εν τη ενώσει υπό το λάβαρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Στο αίμα αυτό που δεν πονείτε
για Πατρίδα για Θρησκειά
σας ορκίζω αγκαλισθείτε
σαν αδέλφια γκαρδιακά

Μην ειπούν στο στοχασμό τους
τα ξένα έθνη αληθινά
Εάν μισούνται ανάμεσό τους
δεν τους πρέπει ελευθεριά!

Διονύσιος Σολωμός

Για το Κίνημα Ελευθερίας

1. Νικόλαος Αγγελίδης 2. Ιωάννης Αντωνιάδης 3. Δημήτριος Ασλανίδης 4. Δημήτριος Βαλασίδης 5. Χρήστος Βενέτης 6. Γεώργιος Κοκκέβης 7. Δημήτριος Μπαλάρης 8. Δημήτριος Νατσιός 9. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης 10. Βασίλειος Πορφυρίδης 11. Δέσποινα Στεφανίδου 12. Γεώργιος Σύρπης 13. Δημήτριος Σωτηρόπουλος 14. Χρήστος Τσικούρας 15. Βασίλειος Τσούπρας 16. Δημήτριος Φέσσας 17. Νίκος Χειλαδάκης 18. Πελάγιος Χρυσοβέργης 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

1. Στο κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γίνονται δεκτοί μόνον Έλληνες Ορθόδοξοι, καθώς και μη-Έλληνες το γένος, που είναι οπωσδήποτε Ορθόδοξοι, ελληνικής παιδείας και άριστοι γνωστές της ελληνικής γλώσσας.

2. Πιστεύουμε στον Ελληνισμό υπό την διάσταση της μεγάλης Ρωμιοσύνης. Προερχόμαστε από την «πηγή» του αρχαίου ελληνισμού και είμαστε η άρρηκτη συνέχεια της Μεγάλης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Ρωμανία). Η Ρωμιοσύνη έχει οικουμενικές διαστάσεις, αγκαλιάζει όλο τον κόσμο.

3. Η χώρα μας σήμερα τελεί υπό ξένη κατοχή, στην οποία την παρέδωσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Ένα προδοτικό πολιτικό σύστημα, με τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ, έδρασε υπονομευτικά προς συστηματική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας (της εθνικής παράδοσης και της ορθόδοξης πίστης), με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν και να εξουδετερωθούν τα υγιή αντανακλαστικά του λαού μας.

4. Η ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας και εξάρθρωσε την ελληνική οικονομία. Κατέστρεψε την βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας την χώρα σε ευρωπαϊκό θέρετρο, και τους Έλληνες, όσοι δεν έφυγαν στο εξωτερικό, σε γκαρσόνια των Ευρωπαίων.

5. Τα εθνικά μας θέματα έχουν εγκαταλειφθεί με εγκληματικό τρόπο. Οι υποτιθέμενοι εταίροι και σύμμαχοι μας έχουν προδώσει επανειλημμένα τις τελευταίες δεκαετίες. Ο τεράστιος ενεργειακός πλούτος της χώρας μένει συστηματικά αναξιοποίητος (κυρίως λόγῳ παραχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε ξένους «σωτήρες») και, ενώ θα μπορούσε να την βγάλει από την σημερινή κρίση, είναι στόχος ξεπουλήματος των κατοχικών κυβερνήσεων.

6. Η χώρα μας έχει γίνει ο στόχος της μεταφοράς και εγκατάστασης εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων, από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με κύριο δράστη ένα οργανωμένο κύκλωμα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, το οποίο δρα ουσιαστικά ανενόχλητο, χωρίς καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Η συνθήκη του Δουβλίνου 2 πρέπει αμέσως να καταργηθεί, ακόμα και μονομερώς, και ο όγκος αυτών των ξένων να προωθηθεί ξανά απέναντι ή στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί απειλείται άμεσα η εθνική μας ταυτότητα.

7. Η παιδεία έχει γίνει όργανο προώθησης αντεθνικών, διαστροφικών και αντιχριστιανικών απόψεων. Το κράτος προωθεί την ιδιωτική παιδεία σε βάρος της παραδοσιακής δημόσιας.

Η δημόσια υγεία έχει διαλυθεί τελείως και το χάος των νοσοκομείων αντικατοπτρίζει το μεγάλο δράμα όσων έχουν ανάγκη από περίθαλψη και δεν μπορούν να πληρώσουν τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

8. Παρόλα αυτά, σε μια μεγάλη μερίδα του Ελληνισμού λειτουργούν ακόμα τα εθνικά αντανακλαστικά, (όπως εκδηλώνονται με στρεβλό βέβαια τρόπο κάθε φορά που οι αθλητές μας καταγάγουν μια διεθνή νίκη), ενώ, και εδώ είναι και το πιο ελπιδοφόρο, οι εκκλησιές συνεχίζουν να γεμίζουν από τους πιστούς. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου ακόμα κτίζονται εκκλησίες και γίνονται μοναστήρια.

9. Απέναντι σε όλα αυτά, επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός καινούργιου πόλου, που θα συσπειρώσει τις υγιείς εθνικές και ορθόδοξες δυνάμεις, οι οποίες, διασπασμένες και ακέφαλες, αδυνατούν να ορθώσουν το ανάστημα τους στην λεηλασία του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

10. Απαραίτητη συνιστώσα αυτής της προσπάθειας είναι η ευλογία από Ορθόδοξους Ιεράρχες που ακόμα ανθίστανται σε όλο αυτόν τον πόλεμο. Παράλληλα, όσες πολιτικές δυνάμεις απέμειναν σε εθνικό επίπεδο και εξακολουθούν να πιστεύουν στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία θα κληθούν να συνταχτούν με την προσπάθεια αυτήν.

11. Οι παγκόσμιες εξελίξεις, ειδικά στον ευρύτερο περίγυρο της χώρας μας, είναι ραγδαίες και εκρηκτικές. Γι’ αυτό και είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας αυτού του πόλου. Η αντίδραση της Ορθόδοξης και Ομόδοξης Ρωσίας στην επέλαση της Νέας Τάξης, αν και όχι τόσο δυναμική όσο θα έπρεπε, δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα.

12. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προσπαθεί με κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο, όπως οι δημόσιες προκλητικές παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, να δώσει το τελειωτικό διαβρωτικό χτύπημα στην ήδη κατακερματισμένη κοινωνία μας. Η συνείδηση, όμως, του καθενός από εμάς θα οδηγήσει στην συνένωση των δυνάμεών μας για την κοινή αυτήν προσπάθεια, υπολογίζοντας με ειλικρίνεια τα υπέρ και τα κατά, ώστε να δώσουμε τις απαραίτητες λύσεις στα προβλήματα της πατρίδας μας, με κύριο γνώμονα: την πίστη στον ελληνισμό, την πίστη στην Ορθοδοξία και με σθεναρή αντίσταση στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s