ΕΠΙΛΟΓΕΣ : 01 Οκτωβρίου 2014 (Θέματα για Ορθοδοξία, Ελλάδα, κόσμο, γεωπολιτική, ιστορία, γλώσσα, πολιτισμό, κλπ)

Ο Στρατός ταίζει 35 οικογένειες της Αλεξανδρούπολης

*Που θα σταματήσει άραγε ο κατήφορος της κοινωνίας μας. Μετά την εκκλησία και τα ιδρύματα και ο στρατός μπαίνει στην μάχη για την ανακούφιση των συμπολιτών μας. Όπως διαβάζουμε σε ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης σε 35 οικογένειες Αλεξανδρουπολιτών μοιράζεται «καραβάνα» από την Μεραρχία.* * Την ίδια ώρα που ο αριθμός των οικονομικά αδυνάτων αυξάνει και η φοροεπιδρομή σαρώνει τα πάντα, μαζί με τις ανίκανες ηγεσίες. Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Βαμβακερού και απολαύστε την κατάσταση της κοινωνίας μας το έτος 2014:* *»Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολυκ… περισσότερα »

ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ…

Foto: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΟΥ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 'ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ'

ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Το οικονομικό σύστημα που επικρατεί, είναι ο δανεισμός των χωρών με τόκο, από κεντρικές τράπεζες που ανήκουν σε ιδιώτες.

Αυτοί οι ιδιώτες ελέγχουν όλες τις κεντρικές τράπεζες των χωρών εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τη Κούβα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα κ.α.

Κάθε χώρα όταν θέλει να εκδώσει το δικό της χρήμα, οφείλει αυτό το χρήμα να το τυπώσει από την κεντρική της τράπεζα και να πληρώσει τόκο στους ιδιώτες που ελέγχουν τη κεντρική τράπεζα.

Στην περίπτωση της Ευρωπαικής Ένωσης το χρήμα εκδίδεται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που και αυτή ανήκει σε ιδιώτες και όλα τα κράτη μέλη που βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ υποχρεούνται να πληρώνουν τόκο σε αυτήν κάθε φρά που λαμβάνουν χρήματα.

Επίσης σε αυτή τη περίπτωση, η χώρα κράτος μέλος έχασε το δικαιώμα που είχε όταν είχε εθνικό νόμισμα, που είναι να τυπώνει χρήμα κατα τη δική της βούληση και να υποτιμά το νόμισμα.

Αυτό το καθεστώς έδωσε τη δυνατότητα στους διεθνείς τραπεζίτες να συσσωρεύσουν στα χέρια τους τον παγκόσμιο πλούτο, βάζοντας τόκο σε κάτι που δεν είχαν ποτέ. 

Με απίστευτες δολοπλοκίες και με τη βοήθεια διεφθαρμένων πολιτικών στην ιστορία της κάθε χώρας κατάφεραν να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα και να εκδίδουν αυτοί το χρήμα της κάθε χώρας και να βάζουν τόκο.

Μέσω της κεντρικής τράπεζας έλεγξαν όλη τη ζωή της κάθε χώρας, αφού ελέγχουν την έκδοση του χρήματος.

Με αυτή την τεράστια οικονομική ισχύ που απέκτησαν από το τίποτα προώθησαν σε κάθε τομέα της χώρας (πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, και πολιτιστικό τομέα, καθώς και στη Δημόσια Διοίκηση και Ημικρατικούς οργανισμούς) άτομα που υποτάχθηκαν στις δικές τους επιθυμίες και ξεχώριζαν από τη μάζα, για να επιβάλλουν τις δικές τους αποφάσεις.

Έδωσαν χρήματα σε όλα αυτά τα άτομα ή/και την ισχύ ή/και τους διόρισαν σε θέσεις κλειδιά.

Αυτά τα άτομα αποτελούν τους φρουρούς και τους θεματοφύλακες αυτού του απεχθούς οικονομικού συστήματος.

Στόχος τους ήταν από την αρχή, η κατάργηση των εθνικών κρατών, το πέρασμα της πολιτικής εξουσίας στα χέρια τους μέσα από μια παγκόσμια διακυβέρνηση.

Με διάφορες ενέργειες βύθισαν τα κράτη και τους πολίτες στα χρέη για να μπορούν να τους ελέγχουν, να τους οδηγήσουν στην απόλυτη φτώχεια, να τους αφαιρέσουν την ατομική ιδιοκτησία και να εγκαθιδρύσουν τη παγκόσμια δικτατορία τους, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Επιδιώκουν όλοι οι άνθρωποι της γης και οι επόμενες γενιές να είναι οι σκλάβοι τους.

Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση που κυρήττουν, η προσπάθεια εξουσίας όλης της ανθρωπότητας κάτω από μια κεντρική αρχή. 

Το οικονομικό σύστημα έχει δημιουργηθεί και στηρίζεται σε λειτουργίες που στοχεύουν να σκλαβώσουν τον άνθρωπο και να του αφαίρεσουν όλα εκείνα που τον κάνουνε άνθρωπο.

Από τη πρώτη στιγμή της γέννησης του, ο άνθρωπος είναι αντιμέτωπος με ένα εδραιωμένο σύστημα που μάχεται εναντίον των θεμελιωδών του δικαιωμάτων.

Οι διεθνείς τραπεζίτες δημιούργησαν ένα σύστημα που έρχεται σε αντίθεση με το Είναι του ανθρώπου, καταργεί τη λογική και προωθεί το παράλογο.

Το Είναι του ανθρώπου από την αρχή της ζωής του είναι σε διαρκή πάλη με το σύστημα.

Γαλουχήται σε ένα αφύσικο περιβάλλον και ναρκοθετείται η αρμονική του εξέλιξη και ισορροπία.

Το οικονομικό σύστημα απαιτεί την υποταγή του ανθρώπου, θεωρεί τον άνθρωπο σκλάβο και ζόμπι και καθορίζει κάθε λειτουργία που τον επηρεάζει.

Οι άνθρωποι είναι απλά οι αναλώσιμες δυνάμεις του συστήματος και υπάρχουν για να υπηρετούν το σύστημα και όχι τη φυσική τους αποστολή που τους δόθηκε από το Δημιουργό.

Αυτό το οικονομικό σύστημα που ελέγχει τη ζωή μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε, μας αφαίρεσε το φυσικό μας δικαίωμα να είμαστε ελεύθεροι, διαφορετικοί και ανεξάρτητοι.

Είμαστε σκλάβοι από τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Η μόνη επιλογή που μας άφησε, σε αυτή τη σύντομη πορεία της ζωής μας, για να μπορέσουμε να έχουμε μια θέση στον Ήλιο όσο ζούμε, είναι να σαπίσουμε τη ψυχή μας. 

Οι εχθροί μας δεν είναι οι μισθοφόροι του συστήματος, που βρίσκονται σε όλες τις θέσεις κλειδιά για να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του σύστηματος, να μπλοκάρουν και να αναχαιτίζουν όλες τις υγιείς φυσιογνωμίες που παλεύουν για την αλλαγή.

Ο εχθρός μας είναι το οικονομικό σύστημα των ελάχιστων ιδιωτών, που βρίσκεται πίσω από αυτούς.

Η αφύπνιση είναι η λύτρωση μας.

Δεν πρέπει να προσπαθούμε να ανατρέψουμε μια κατάσταση με το να είμαστε σε άγνοια.

Οφείλουμε να το κάνουμε όταν θα έχουμε ενημερωθεί για όλη αυτή την τεράστια πλεκτάνη που έχει στηθεί εναντίον μας.

Και όταν το έχουμε κάνει αυτό και βοηθήσουμε και τους συνανθρώπους μας να το πράξουν, τότε θα είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη ανατροπή , γιατί τότε οι αφυπνισμένοι θα είναι η πλειοψηφία και θα ξέρουν ποιος είναι ο εχθρός.

Τότε θα είμαστε η εν γνώση και όχι εν αγανάκτηση πελιοψηφία και θα πετύχουμε το στόχο μας.

Τότε θα εκλέξουμε τους δικούς μας εκπροσώπους, που θα έχουν βγεί από τα σπλάχνα μας 

Θα πάρουμε στα χέρια μας την εξουσία, θα κρατικοποιήσουμε τις κεντρικές τράπεζες και θα αποδώσουμε δικαιοσύνη στους διεθνείς τραπεζίτες και στους μισθοφόρους τους, που ξεπουλήθηκαν σε κείνους για μια καλύτερη διαβίωση.

ΕΜΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται η ενεργοποίηση όλων μας με τους παρακάτω τρόπους:

Να κοινοποιούμε μέσα στο facebook, κάθε νέο άρθρο από τη σελίδα του κινήματος στο facebook, στο χρονολόγιο το δικό μας, των φίλων μας και σε γκρουπς κοινωνικού προβληματισμού, συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων.

Να στείλουμε στους φίλους μας στο facebook τη σελίδα του κινήματος για να κάνουν like.

Να στείλουμε τις δημοσιεύσεις του κινήματος μέσω email.

Να τυπώσουμε τις δημοσιεύσεις του κινήματος και να τις δώσουμε στους γνωστούς, τους φίλους και τους συγγενείς μας.

Για χάρη παραδείγματος για να φανεί η δύναμη της συγκεκριμένης στρατηγικής έστω ότι το κάνουν μόνο χίλιοι άνθρωποι.

Ο κάθε άνθρωπος έχει κατά μέσο όρο γύρω στα 300 άτομα φίλους μέσα και έξω από το facebook.

Επειδή οι χίλιοι άνθρωποι είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδος και της Κύπρου αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον πάνω από 100000 διαφορετικοί άνθρωποι κάθε μέρα θα μπορούν να ενημερώνονται για τις απόψεις του κινήματος και να ενώνονται με το κίνημα για να πράττουν και αυτοί το ίδιο.

Αυτή η στρατηγική είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ισχυρό πανεθνικό μέτωπο και να ενώσουμε τη πλειοψηφία του ελληνισμού που αποτελεί την ικανή και την αναγκαία συνθήκη για να πραγματωθεί η απελευθέρωση από τους διεθνείς τοκογλύφους.Το Κρίσιμο Πλήθος των 92 και των 330 ατόμων – Η Αφύπνιση της Ελλάδος και της Κύπρου

Όπως οι περισσότεροι σήμερα έχουμε συνειδητοποιήσει, βρισκόμαστε σε μία από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες φάσεις αλλαγής και μετάβασης τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό-παγκόσμια επίπεδο.
Μία μετάβαση από το παλιό, το διεφθαρμένο, το σκοτεινό στη νέα ενέργεια που χαρακτηρίζεται από περισσότερο φως και ενότητα.
Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της ιστορίας της Ελλάδος και της Κύπρου.

Ίσως πολλοί από εμάς να έχουμε νιώσει πως δεν βρισκόμαστε αυτή την εποχή εδώ τυχαία, ότι έχουμε μία πολύ σημαντική και σπουδαία

Διαβάστε περισσότερα »

Eκτενής η συνεργασία Ελληνικών και Βρετανικών Αρχών Ασφαλείας για θέματα Ασύμμετρων Απειλών

Eκτενής η συνεργασία Ελληνικών και Βρετανικών Αρχών Ασφαλείας για θέματα Ασύμμετρων Απειλών

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας για βελτίωση, η Ελληνική Αστυνομία έχει πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τις επαφές της με ξένες ομόλογες υπηρεσίες. Μια από αυτές είναι μια παλιά της γνώριμος, η Βρετανική αστυνομία ή Scotland Yard όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Και λέμε “μια παλιά της γνώριμος” καθώς είναι γνωστός ο ρόλος και η συμβολή της … Συνέχεια ανάγνωσης

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

01 Ὀκτωβρίου

331 π.Χ.—Μέγιστος τῶν Ἑλλήνων Ἀλέξανδρος, ἀντιμετωπίζει μὲ δύναμι 52.000 ἀνδρῶν τὶς στρατιὲς Περσίας, Μηδείας καὶ Βαβυλῶνος τοῦ βασιλιά Δαρείου, ἀποτελούμενες ἀπό 600.000 ἄνδρες, 200 δρεπανοφόρα ἄρματα καὶ 15 πολεμικοὺς ἐλέφαντες, στὴν θέση Γαυγάμηλα. Ὁ Μέγας Στρατηλάτης γνωρίζοντας τὴν συντριπτική ἀριθμητική ὑπεροχή τοῦ ἀντιπάλου του, ἐφάρμοσε μία καινοτομία, τὴν «ἀμφίστομον παράταξιν» ἡ ὁποία χαρακτηρίζει τὸ στρατηγικὸ του δαιμόνιο, προκειμένου νὰ ἀποφύγῃ τὴν ὑπερφαλάγγισι. Ἀφοῦ λοιπὸν ἔκαμψε τὰ δύο ἄκρα, ὥρμησε κατὰ τοῦ κέντρου ὅπου βρισκόταν ὁ Δαρεῖος, ποὺ βλέποντας τὴν ἐφόρμησι τοῦ Ἀλέξανδρου, πανικόβλητος τράπηκε σὲ φυγὴ, συμπαρασύροντας καὶ τὸν Περσικὸ στρατὸ στὴν ἄτακτη ὑποχώρησι. Στὴν μάχη αὐτή, γιὰ ἀκόμη μία φορὰ οἱ ὁργανωμένες καὶ πειθαρχημένες δυνάμεις τῶν Ἑλλήνων, συνέτριψαν τὶς μάζες τῆς Ἀσίας, ἀποδεικνύοντας τὴν ὑπεροχή τους. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

 

Οι πλούσιοι ζουν σε Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη, Τρίπολη και στα ακριβά προάστια των Αθηνών η…μεσαία τάξη!

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πλούσιοι, μάλλον, δεν δηλώνουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το bankingnews.gr, η στατιστική προσέγγιση άλλαξε σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα να χαθεί το κριτήριο των 100.000 ευρώ και να διευρυνθεί ο αριθμός των οικονομικά «εύπορων» φορολογουμένων. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης εμφανίζονται οικονομικά ισχυροί, ενώ στα ακριβά προάστια των Αθηνών φαίνεται πως ζει η μεσαία τάξ… περισσότερα »

Αλεξάνδρειες: Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος

Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών. Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές. Η πρώτη Αλεξάνδρεια που ιδρύθηκε, και συγχρόνως η πιο φημισμένη από όλες, ήταν η Αλεξάνδρεια η εν Αιγύπτω ( 331 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος αντιλήφθηκε την αν… περισσότερα »

Λαϊκοί ασκητές στο Άγιον Όρος

Ο γέρο-Ιωακείμ, από την Βατοπεδινή Καλύβη της Αναλήψεως πλησίον των Καρυών, ήταν από τους παλαιότερους Αγιορείτες. Πλησίασε τα 100 και έζησε πάνω από 70 χρόνια στο Άγιον Όρος.
Διηγήθηκε ότι όταν ήταν νέος μοναχός, εγνώρισε ένα λαϊκό ασκητή, που ασκήτευε απέναντι από την αρχαία Μονή του Αλυπίου, σε μία σπηλιά, κοντά στο λεγόμενο Κελλί του Πατριάρχου.

Η σπηλιά ήταν σχηματισμένη από μια πέτρα που προεξείχε σαν οροφή και στην άκρη της προεξοχής είχε κτισμένο ένα τοιχάκι από ξηρολιθιά. Όσες φορές τον επεσκέπτετο, μόνον η θέα του προξενούσε μεγάλη …  Συνέχεια

 

1η Οκτωβρίου, Ημέρα Κυπριακής Ανεξαρτησίας

 Περισσότερο από μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει η Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας μεγάλο τμήμα της επικράτειας βρίσκεται εδώ και 40 χρόνια υπό την κατοχή στρατευμάτων της Τουρκίας.Το 1960, μετά τον αγώνα κατά της Βρετανικής αποικιοκρατίας με αίτημα την Ένωση με την Ελλάδα, η Κύπρος έγινε ανεξάρτητο κράτος, βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου, οι οποίες απέκλειαν την ένωση ή τη διχοτόμηση. Στη βάση των συμφωνιών συντάχθηκε το κυπριακό Σύνταγμα του 1960. Το νέο κράτος ήταν δικοινοτικό (Ελληνοκύπριοι 82% Τουρκοκύπριοι 18%), αλλά προέβλεπε ενιαίο σύστημα διακυβέρνησης ολόκληρης της επικράτειας. Δεν υπήρχε de jure γεωγραφικός διαχωρισμός των δύο κοινοτήτων, εκτός από την ειδική περίπτωση των χωριστών δήμων.

Η επίσημη ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε στις 16 Αυγούστου

1η Οκτωβρίου του 1846, ημέρα Τρίτη, γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης ο Άγιος Νεκτάριος.

 

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – Ερχονται τα υποχρεωτικά εμβόλια για τον θανατηφόρο Ιό Έμπολα

 Nikolaos Gonos 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – Ερχονται τα υποχρεωτικά εμβόλια για τον θανατηφόρο Ιό Έμπολα
Ο… εφιάλτης των εμβολιασμών επιστρέφει. Οι άνθρωποι ξυπνούν με τους κινδύνους από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες… Την ίδια ώρα τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης προετοιμάζουν το κοινό για τα υποχρεωτικά εμβόλια για την καταπολέμηση του Ιού Έμπολα…

Για τα οποία ωστόσο δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το αν είναι ασφαλή ή αποτελεσματικά… Θυμηθείτε τι έγινε πριν μερικά χρόνια με την νόσο των πτηνών (η οποία ήταν δημιούργημα για να πουληθούν εμβόλια) και προσέξτε την

ΙΕΡΟΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ – ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ – Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Ἡ μεταφορά τῶν κατακρεουργημένων σωμάτων τοῦ Μητροπολίτου Αἰμιλιανοῦ καὶ τοῦ διάκου του, Δημητρίου Ἀναγνώστου, λίγες ἡμέρες μετὰ τὴν ἄγρια δολοφονία τους. Φωτογραφία τῶν ἀδελφῶν Μανάκη.

Κι’ ἄλλη σφαγὴ σ’ αἱμάτων γῆ

Ποίημα τοῦ Γεωργίου Σουρῆ, γιὰ τὸν ἱεροεθνομάρτυρα Αἰμιλιανό

Τὸν ἔσφαξαν τῶν Γρεβενῶν τὸν ἄφοβο Δεσπότη, /τὸν ἔσφαξαν τὸν ἄξιο τοῦ γένους στρατιώτη· /θρήνησε σκλάβα, θρήνησε κι ἄλλη μεγάλη μίτρα, /ποῦ τὴν αἱματοκύλισαν τῆς ‘λευθεριᾶς τὰ φύτρα. /Τυλίξου πάλι, δύστυχη, μὲ μάτια βουρκωμένα σὲ ῥάσα ‘ ματωμένα. /Βλέπεις τὴν ἄτιμη σφαγὴ κι’ ἐκδίκησί μου μόνη, /μένουν καμπόσα δάκρυα καὶ βογγητὰ καὶ πόνοι. /Καὶ τὄχεις γιὰ παρηγοριὰ στὴν μαύρη τὴν ὀρφάνια, /νὰ πλέκῃς μὲ τἀγκάθια σου μαρτυρικὰ στεφάνια. /Κι ἄν ἕνας εἶναι σήμερα μ’ ἄλλων καιρῶν αἰσθήματα, /ποῦ νὰ πονῇ τοὺς μάρτυρας, τῶν ἰδεῶν τὰ θύματα, /ἐκεῖνος ἄς τρανολαλῇ ‘στὰ δάκρυα πνιγμένος: /Κατάρα σ’ ὅσους ἔκαναν νὰ σφάζεται τὸ γένος.  [ Ἀπό τὸ «Μακεδονικὸν Ἡμερολόγιον».] Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

Ο ΟΗΕ θέλει να μας αντικαταστήσει με μετανάστες

Το Τμήμα Πληθυσμού του Τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε το παρακάτω έγγραφο με τίτλο:

Μετανάστευση αντικατάστασης:   Είναι αυτό μια λύση στη μείωση και γήρανση των πληθυσμών;

Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι τα επόμενα 50 χρόνια, οι πληθυσμοί σχεδόν όλων των χωρών της Ευρώπης, καθώς και η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσουν μείωση του πληθυσμού και γήρανση του πληθυσμού. Οι νέες προκλήσεις της συρρίκνωσης και της γήρανσης του πληθυσμού θα απαιτήσουν συνολική επαναξιολόγηση πολλών καθιερωμένων πολιτικών και προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη διεθνή μετανάστευση.  …    Συνέχεια

 

Επισιτιστικός κίνδυνος για τη Σιέρα Λεόνα, παράλληλα με τον ιό Έμπολα !Sierra Leone is experiencing a food crisis due to the Ebola outbreak says Orthodox missionary in Siera Leone, fr Themi Adamopoulos.

 

Ο Ορθόδοξος ιεραπόστολος στη Σιέρα Λεόνε επισημαίνει τον επισιτιστικό κίνδυνο για το λαό της Σιέρα Λεόνε, παράλληλα με τον ιό Έμπολα. Όσοι μπορούν, ας βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Σιέρα Λεόνε και τους ορθόδοξους αδελφούς μας, κατοίκους της Σιέρα Λεόνε.  … Συνέχεια

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τις θρησκευτικές κοινότητες

*Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν παρών, ζητώντας περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές αναγνωρίζοντας πάντως ότι έχει θετικό πρόσημο.* Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του από το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα», η συζήτηση και ψήφιση του οποίου θα συνεχιστεί την Τετάρτη επί των άρθρων και των τροπολογιών. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν πα… περισσότερα »

 Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για την πρόταση εμπιστοσύνης

βουληΤο άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής προσδιορίζουν τη διαδικασία υποβολής πρότασης εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, της συζήτησης αυτής και της ψήφισής της.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »,

 

 

Η αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη δεν είναι πια ταμπού. Η αρχή έγινε με τη διάλυση της Γιουγκοσλαυίας.

Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν πως ο πόλεμος θα επεκταθεί αργά ή γρήγορα από την Ουκρανία και θα συμπεριλάβει, με κάποια αφορμή, τη χώρα μας.

Απόστολος Αποστολόπουλος

Από την Ουκρανία και το ISIS στο Χονγκ – Κονγκ και τη σύγκρουση γιγάντων
Γράφει ο Καρακούσης Αντώνης
Πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα μεγάλη τα ανοιχτά μέτωπα στον πλανήτη.
Μέχρι πρότινος ήταν η κρίση της Ουκρανίας και εκείνη της Μέσης Ανατολής που μονοπωλούσαν το διεθνές ενδιαφέρον εξαιτίας των ακραίων γεγονότων που παρήγαγαν.
Στην Ουκρανία ήταν η κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους που σόκαρε τον κόσμο.
Λίγο αργότερα ήρθαν οι αποκεφαλισμοί ομήρων από την πλευρά του Ισλαμικού Κράτους να προκαλέσουν ρίγη σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ορθοδοξία και Ισλάμ, μέσα από τους διαλόγους του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με τους Χιόνες

Ορθοδοξία και Ισλάμ, μέσα από τους διαλόγους του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με τους Χιόνες

Oι διάλογοι του αγίου Γρηγορίου του Παλαμα με τους Μουσουλμάνους είναι τόσο επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε.

 

…   Συνέχεια

Παρελάση, αὐτοαφανισμός, ἐλπίδα

 Γράφει ὁ Ἀρχιμ. Ἰωὴλ Κωνστάνταρος

 Εφιάλτης για την Τουρκία! Ελληνοαιγυπτιακή ομπρέλα S 300  “σκεπάζει” τη Μεσόγειο

Εφιάλτης για την Τουρκία! Ελληνοαιγυπτιακή ομπρέλα S 300 “σκεπάζει” τη Μεσόγειο

Αν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ρωσικό και αιγυπτιακό Τύπο επαληθευτούν τότε στην νοτιοανατολική Μεσόγειο δημιουργείται μια αδιαπέραστη για την Τουρκία αντιαεροπορική ομπρέλα. Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να αποκτήσει κι αυτή αντιαεροπορικά – αντιπυραυλικά συστήματα S 300 από τη Ρωσία. Με δεδομένες τις σχεδόν εχθρικές σχέσεις Αιγύπτου και τον υπό διαμόρφωση άξονα Καϊρου – … Συνέχεια ανάγνωσης

 

 

Αμφίπολη: Για τάφο πρόκειται ή για κάτι άλλο;

 σχόλιο Γ.Θ : Το μυστήριο μεγαλώνει… Αυτό που όμως δεν μεγαλώνει, ενώ θα έπρεπε, είναι η ευθύνη από πλευρά μας στο ότι είμαστε απόγονοι αυτού του μεγαλείου και αυτού του πολιτισμού. Αντί να νιώσουμε την «βαριά φανέλα» του να είσαι Έλληνας φερόμαστε σαν ανθρωπάκια που το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη τους…

Ευτυχώς όμως δεν έχουν αλλοτριωθεί όλοι… Οι Έλληνες που κρατάνε ψηλά τα λάβαρα σήμερα είναι πραγματικά λιοντάρια. Λιοντάρια αφού η προπαγάνδα, η αυτοκαταστροφική ευμάρεια, η αμαρτία και το «ρεύμα» ποτέ άλλοτε δεν έσπρωχναν με τόση ισχύ στην απόλυτη χειραγώγηση και πνευματική σκλαβιά.

 

 Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ 1981-ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!

 Το μυαλό σας πήγε κατευθείαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, σωστά;

Δυστυχώς, κάνετε λάθος, Έλληνες κι Ελληνίδες.
Αυτός ο νόμος (Ν. 1144/1981) ψηφίστηκε επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη, επί Νέας Δημοκρατίας δηλαδή και μετά ακολούθησαν δύο τροποποιήσεις: Ν. 1491/1984, επί Παπανδρέου και Ν. 2946/2001, επί Σημίτη, που εξυπηρετούσαν τα ίδια συμφέροντα με την απαγόρευση της σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους. Τα διάφορα blogs και sites που δημοσίευσαν ότι απαγορεύεται η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στην Ακρόπολη, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ερευνήσουν τους Νόμους και τις ημερομηνίες, για να δουν ποιες κυβερνήσεις τους ψήφισαν.
Και κάποιοι οπαδοί-πρόβατα της ΝΔ…για να το παίξουν «πατριώτες» και να μη θίξουν το κόμμα τους, βασιζόμενοι στη χρονολογία 1981, ισχυρίζονται ότι ο …        Διαβάστε περισσότερα »

Από πολλούς πολέμους θα χυθεί πολύ αίμα και μετά από πολλά αίματα που θα χυθούν η ανθρωπότης θα μετανοήσει και θα πέσει να προσκυνήσει το Χριστό.

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: