ΕΠΙΛΟΓΕΣ : 02 Οκτωβρίου 2014 (Θέματα για Ορθοδοξία, Ελλάδα, κόσμο, γεωπολιτική, ιστορία, γλώσσα, πολιτισμό, κλπ)

Φίλαθλοί τοῦ ΑΠΟΕΛ ὕψωσαν ἕνα συγκλονιστικὸ κορεὸ γιὰ τὴν κατεχόμενη Κύπρο παρὰ τὴν ποινὴ ποὺ θὰ τοὺς ἐπιβάλλονταν!

 

«Δὲν  ξεχνῶ», ἔγραψαν σὲ ἕξι διαφορετικὲς γλῶσσες οἱ φίλοι τοῦ ΑΠΟΕΛ στὸ μὰτς μὲ τὸν Ἅγιαξ γιὰ τοὺς ὁμίλους τοῦ Τσάμπιονς Λὶγκ καὶ μαζί σηκωσαν ἕνα ἐκπληκτικὸ κορεὸ μὲ τὴν κατεχόμενη Κύπρο. Τὸ κακὸ στὴν ὅλη ὑπόθεση εἶναι πὼς ἡ UEFA δὲν ἐπιτρέπει μηνύματα μὲ πολιτικὸ περιεχόμενο καὶ μάλιστα ἀνάλογα περιστατικὰ ἔχουν τιμωρηθεῖ.
Στὸν ΑΠΟΕΛ ὡστόσο δὲν φαίνεται νὰ ἐνδιαφέρονται γιὰ τὴν ὁποιαδήποτε τιμωρία, ἀφοῦ πέρασαν τὸ μήνυμά τους. Μάλιστα ὁ πρόεδρος τῆς ὁμάδας ἦταν σὲ συνεννόηση μὲ τοὺς ὀργανωμένους καὶ δήλωσε ἀργότερα: «Ξέρουμε πὼς θὰ δεχτοῦμε πρόστιμο γιατί ἔχει πολιτικὸ μήνυμα, ἀλλὰ δὲν μᾶς ἀπασχολεῖ».
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Διαβάστε περισσότερα »

 

Wikipedia: Το απόλυτα ελεγχόμενο όργανο εξαπάτησης

 wikipedia-όργανο-ελέγχουΈνας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα απαγορεύουν τη χρήση της Wikipedia ως αξιόπιστη πηγή για την πραγματοποίηση ερευνών είναι ότι είναι γεμάτο με καταχρηστικές και κατευθυνόμενες πληροφορίες.

Μάλιστα, κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Wikipedia για να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες και να πραγματοποιήσουν προπαγάνδα, όπως αποδεικνύουν νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα καθώς και διαστρέβλωση πληροφοριών που αφορούν σε «πολύ συγκεκριμένα προφίλ» ανθρώπων.
Πράγματι, αρκετές πληροφορίες για πολύ γνωστά πρόσωπα συχνά διαστρεβλώνονται καθώς εναντιώνονται στην κυρίαρχη πληροφόρηση. Δύο

Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, πολιούχος Αθηνών (3 Οκτωβρίου)

Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, πολιούχος Αθηνών (3 Οκτωβρίου)

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου

Ο άγιος Διονύσιος ήταν πασίγνωστος φιλόσοφος της Αθήνας και μέλος του ανωτάτου δικαστηρίου της πόλης, του Αρείου Πάγου. Ήταν ο πρώτος (ή τουλάχιστον από τους πρώτους) που ασπάστηκε το Χριστιανισμό, έπειτα από το κήρυγμα του αποστόλου Παύλου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως: “Τινές δε άνδρες κολληθέντες αυτώ επίστευσαν, εν οις και Διόνυσος ο Αρεοπαγίτης” (Πράξ. ιζ΄, 34).

Υπήρξε ο πρώτος επίσκοπος της Αθήνας κατά την αποστολική εποχή (κάποιες μεταγενέστερες πηγές αναφέρουν ως πρώτο επίσκοπο Αθηνών τον Ιερόθεο και διάδοχό του το Διονύσιο). Ο άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης μαρτύρησε δια ξίφους επί Δομιτιανού, ενώ υπάρχουν και κάποιες πηγές που τοποθετούν το μαρτύριό του επί Τραϊανού ή ακόμη και επί Αδριανού.

Αυτά είναι τα ελάχιστα ιστορικά στοιχεία που διαθέτουμε σχετικά με τον άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη. Πολλοί συναξαριστές δίνουν ένα πλήθος πληροφοριών για τη σημαντικότατη αυτή προσωπικότητα του Χριστιανισμού, οι οποίες όμως εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο στον κύκλο της παράδοσης. Έτσι, μία παράδοση τοποθετεί τον άγιο Διονύσιο την ημέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου με το φιλόσοφο Απολλοφάνη (3ος αιώνας). Όταν

Διαβάστε περισσότερα »

 

 

 

Γλέζος σε Επίτροπο της ΕΕ: Δώστε πίσω τα κλεμμένα του ελληνικού πολιτισμού

γλεζος αποζημιωσεις

Το θέμα της επιστροφής αρχαιοτήτων στην Ελλάδα έθεσε στον υποψήφιο Επίτροπο Πολιτισμού και Παιδείας (Τιμπόρ Νάβρασιτς) Τibor Navracsics, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, επισημαίνοντας στον υποψήφιο Επίτροπο ότι ο πολιτισμός αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία της Ευρώπης και δε

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

Οἱ πολιτικοὶ γάμοι ἔφτασαν τοὺς θρησκευτικοὺς

Το ελαιόλαδο «σύμμαχος» κατά της καρδιακής ανεπάρκειας

Το ελαιόλαδο «σύμμαχος» κατά της καρδιακής ανεπάρκειας 

«Υγρό της ζωής» αποκαλούν το ελαιόλαδο οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Η συμβολή του στη «μάχη» κατά της καρδιακής ανεπάρκειας, μιας ασθένειας που είναι πολύ συχνή στην εποχή μας και παρουσιάζεται όταν η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να το διοχετεύσει στο υπόλοιπο σώμα, είναι εντυπωσιακή και άμεση.

Συνέχεια

Πανισλαμικὸ πανεπιστήμιο στὴν Κωνσταντινούπολη θὰ ἐποπτεύει καὶ σὲ εὐρωπαικες ἰσλαμικὲς σχολὲς

 Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,

Τό Συναξάρι του Παπα-Παρθένη

Ο Παπα-Παρθένης, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήξερε περισσότερα πράματα για τη βασιλεία του κόσμου τούτου, παρά για τη βασιλεία των Ουρανών. Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε και να πολυξετάζη τα μυστήρια του Θεού. «Τα κρίματα του Κυρίου άβυσσος», έλεγε συχνά, όταν τον ενοχλούσαν οι πιστοί. Έπειτα ήτανε και άνθρωπος ψυχοπονιάρης, ήξερε πως οι νόμοι της Χριστιανοσύνης ήτανε σκληροί και όταν διάβαζε το «Πηδάλιο», τον πονούσε η ψυχή του. «Βαρειά η καλογερική, έλεγε κάποτε στους δικούς του, μα κι’ ο λαϊκός, βρε παιδιά, σα θέλη να ζήση με το Νόμο του Θεού, πρέπει να τυραννισθή σ’ αυτόν τον κόσμο». Ποιος είν’ αυτός που ζη σήμερα με το Νόμο του Θεού; Κανένας.

Συνέχεια

 

Google: Οφείλει να γνωστοποιεί στους χρήστες ποια δεδομένα τους έχουν συλλεχθεί

 σχόλιο: 150.000 ολόκληρα ευρώ πρόστιμο στην Google; Πάει, φαλήρισε η εταιρεία. Ρε πάτε καλά που το αναφέρετε κιόλας;

Η «διαμάχη» της Google με τις Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2012
Νέος κύκλος πιέσεων προς την Google ασκείται από τις ευρωπαϊκές Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το BBC.
Οπως αναφέρει το δίκτυο, οι Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων ζητούν από την αμερικανική μηχανή αναζήτησης να γνωστοποιεί με ακρίβεια στους χρήστες ποια προσωπικά στοιχεία τους έχουν συλλεχθεί.
Η «διαμάχη» της Google με τις Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων,

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΜΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΒΟΥΤΟΥΣΕ ΤΗ ΛΑΒΙΔΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΒΗΝΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΤΑΙΠΕΔ : ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ 26€ ! Εξώδικο του Περιφεριάρχη στο υπ. Εθν. Άμυνας και ΤΑΙΠΕΔ !

ΤΑΙΠΕΔ : ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ 26€ ! Εξώδικο του Περιφεριάρχη στο υπ. Εθν. Άμυνας και ΤΑΙΠΕΔ !σ.σ.Netakias – Μπράβο πατριωτάρες

Με θέμα την «επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια μεταφορά του εθνικού οχυρού Αγ Στεφάνου Κέρκυρας»

Εξώδικο προς τον υπουργό εθνικής άμυνας, τον πρόεδρο και τα μέλη του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου και τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση προς την εταιρεία «N.C.H. CAPITAL Inc.», απέστειλε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος με θέμα «Επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια μεταφορά του εθνικού οχυρού Αγ Στεφάνου Κέρκυρας».

Ο περιφερειάρχης αναφέρει και αναλύει δύο βασικούς λόγους για τους οποίους είναι επικίνδυνη η μεταφορά του οχυρού και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s