ΕΠΙΛΟΓΕΣ : 04 Οκτωβρίου 2014 (Θέματα για Ορθοδοξία, Ελλάδα, κόσμο, γεωπολιτική, ιστορία, γλώσσα, πολιτισμό, κλπ)

Συγκλονιστικές Μαρτυρίες για τα Γεγονότα!

 «Νὰ μάθετε Τουρκικά, διότι κατὰ τὴν περίοδο τῶν γεγονότων τὰ νησιά μας θὰ γεμίσουν μὲ Τούρκους πρόσφυγες, τοὺς ὁποίους θὰ πρέπει νὰ κατηχήσουμε.»

σχόλιο Γ.Θ : Να δω τι θα πούνε τώρα όσοι μας κατηγορούν επειδή αναπαράγουμε τα λόγια του πατρός Παϊσίου όσον αφορά τα Γεγονότα, την ώρα που ίδιος ο καθηγητής Γεώργιος Κρουσταλάκης πιστοποιεί ότι ο αγαπημένος μας Γέροντας μίλησε και βροντοφώναξε για αυτά που έρχονται.

 

ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ, ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

σχόλιο Γ.Θ : Όταν ο αγαπημένος Γέροντας μιλούσε για την σχέση ισλάμ, Παπισμού και μασονίας κάποιοι έκριναν τα λόγια του ως υπερβολικά και συνωμοσιολογικά. Ας πάρουν τώρα τις αποδείξεις, όσον αφορά το ισλάμ, από τον Νίκο Χειλαδάκη μήπως και καταλάβουν…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Διαβάστε περισσότερα »

 

Ιστορικά στοιχεία για την Αυτονομία της Β.Ηπείρου από τον ολλανδό ταγματάρχη Τόμσον

κορυτσαΓια τα 100 χρόνια από τις ειρηνευτικές αποστολές της Ολλανδίας δημοσιεύθηκε η χρονολογία του ολλανδού Ταγματάρχη Τόμσον ο οποίος ήταν παρών στην Αλβανία κατά την δημιουργία αυτού του κράτους και μάλιστα έλαβε μέρος ως διαμεσολαβητής για την επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με την Αυτονομία της Β Ηπείρου το 1914. Ας διαβάσουμε τις επιστολές και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

610.—Στέφεται αυτοκράτωρ της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο Ηράκλειος Α’.(Λατινικά: Flavius Heraclius Augustus). Ο πατέρας του (επίσης με το όνομα Ηράκλειος) ήτο έξαρχος της Καρχηδόνος και ένας από τους παλαιούς στρατηγούς του αυτοκράτορος Μαυρικίου, με σημαντικό ιστορικό θριάμβων στο περσικό μέτωπο κατά τον πόλεμο της περιόδου 572-591. Μετά την τελετὴ στέψεως, ο Ηράκλειος συνειδητοποίησε αμέσως τὴν τραγικὴ κατάσταση τής αυτοκρατορίας.Τα ταμεία ήταν άδεια, ο στρατὸς ήταν διαλυμένος καὶ οι Πέρσες από την Ανατολή, με τους Αβάρους και σλάβους από τον Βορρά, έσφιγγαν όλο καὶ περισσότερο τον κλοιὸ γύρω από την εξαθλιωμένη πρωτεύουσα τής Αὐτοκρατορίας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »,

 

 

Ἡ μοναδικότητα τῆς παραδόσεως τῆς Ὀρθοδοξίας

Εικόνα από:www.impantokratoros.gr

Κόντογλου Φώτης

(Ἀπάντησις σὲ ἀρχιμανδρίτην τῶν Ἀθηνῶν)

Υπάρχει φανερὴ ὑπερηφάνεια, ὑπάρχει καὶ κρυφὴ ὑπερηφάνεια. Τὴν κρυφὴ ὑπερηφάνεια ἐννοεῖ ὁ ἅγιος Ἐφραὶμ ὁ Σῦρος, λέγοντας: «Ἡ ὑπερηφάνεια ἀναγκάζει ἐπινοεῖν καινοτομίας μὴ ἀνεχομένη τὸ ἀρχαῖον».

Αὐτὴ τὴν ὑποχθόνια ὑπερηφάνεια, ποὖναι κρυμμένη κάτω ἀπὸ τὴν ταπεινολογία καὶ τὴν ταπεινοφάνεια, ἔχουνε ὅσοι δὲν σέβουνται τὴν παράδοση τῆς Ἐκκλησίας στὴ λατρεία καὶ στὶς ἐκκλησιαστικὲς τέχνες, καὶ θέλουνε νὰ εἰσάξουνε σ᾿ αὐτὴ κάποιους νέους τρόπους ποὺ εἶναι ὁλότελα ξένοι πρὸς τὴν οὐσία τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως. Ὄχι μοναχὰ ξένοι πρὸς τὸν πνευματικὸν χαρακτήρα τῆς Ὀρθοδοξίας, ἀλλὰ ὁλότελα ἀντιορθόδοξοι.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Το πάθημα του καλού οικογενειάρχη που δεν συγχωρούσε

Ένας ευσεβής οικογενειάρχης από την Ανατολή, ο Γεώργιος, επισκέφθηκε τον αββά Σιλουανό, για να τον συμβουλευτεί σχετικά με κάτι που τον απασχολούσε.
Τον τελευταίο καιρό είχε προβλήματα με έναν γείτονά του, που του έκανε ζημιές στο κτήμα του. Για όλες τις ταλαιπωρίες ο Γεώργιος έκανε υπομονή και τις ξεπερνούσε με την προσευχή του στο Θεό.

Όσο περνούσαν όμως οι μέρες ο γείτονας γινόταν όλο και χειρότερος. Η υπομονή του Γεωργίου στο τέλος εξαντλήθηκε και πήρε την απόφαση να πάει το γείτονά του στα δικαστήρια.
Θέλησε να ρωτήσει γι’ αυτό τον αββά Σιλουανό. Στην εξομολόγησή του ο Γεώργιος αποκάλυψε στο Γέροντα το πρόβλημά του και την απόφασή του να πάει τον σκληρόκαρδο γείτονα στα δικαστήρια.

Continue reading

Μὲ ΜΟΝΟΝ 70 ἐκατομμύρια οἱ Ἰνδοὶ ἔφθασαν στὸν Ἄρη κι ἐμεῖς ξεπεράσαμε τὰ 13 Δὶς ΜΟΝΟΝ γιὰ τὰ ὀλυμπιακὰ ἔργα!!!

  Μὲ ΜΟΝΟΝ 70 ἐκατομμύρια οἱ Ἰνδοὶ ἔφθασαν στὸν Ἄρη  κι ἐμεῖς ξεπεράσαμε τὰ 13 Δὶς ΜΟΝΟΝ γιὰ τὰ ὀλυμπιακὰ ἔργα!!!  Κι ἐμεῖς ἀκόμη ἀναζητοῦμε τὰ 600 δισεκατομμύρια τῶν …«προμηθειῶν», τῶν μιζῶν, τῶν …«δανείων»!!! Συζητᾶμε γιὰ τὸ μεγαλύτερον ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ τοῦ αἰῶνος!! Οἱ Ἰνδοὶ τοῦ 1,2 δισεκατομμυρίου κατοίκων πλήρωσαν ΜΟΝΟΝ 70 ἐκατομμύρια γιὰ νὰ φθάσουν στὸν Ἄρη, κάτι ποὺ ἀπαιτεῖ ὑψηλὲς ἐπενδύσεις σὲ διαστημικὴ τεχνολογία καὶ τεχνογνωσία. Κι ἐμεῖς ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ τὰ 13 δισεκατομμύρια, ΜΟΝΟΝ γιὰ τὰ «δωράκια» …

 

Γενοκτονία εναντίον των Ελληνορθόδοξων στα Σκόπια

 

Ο Γκρούεφσκι ξεσπά επάνω στη θρησκευτική μειονότητα της ΠΓΔΜ Του Ν. Νικολαΐδη Στα Σκόπια, όσο ο Γκρούεφσκι και το καθεστώς του ευαγγελίζονται τα…

 

Συνέχεια

 

 

‘Χάσαμε τον φάκελο στοπ”! Ο Κωνσταντίνος Φράγκος γράφει για τα απίστευτα των εξοπλισμών

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s