Στο έλεος των τσιχαντιστών οι χριστιανικοί πληθυσμοί του Λιβάνου | DefenceNet.gr

Μετά τη Συρία και το Ιράκ, στο έλεος των τζιχαντιστών του ISIS βρίσκονται και οι χριστιανικοί πληθυσμοί του Λιβάνου, ανάμεσά τους και οι λεγόμενοι «Ρουμ Ορτοντόξ» (ελληνορθόδοξοι) που αγγίζουν το 8% του πληθυσμού της χώρας. 
Ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος των Ορθοδόξων του Λιβάνου Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τα κράτη της Δύσης να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Εως τη Βιέννη θέλουν να φτάσουν το χαλιφάτο τους οι τζιχαντιστές του ISIS. Η Δύση θα πρέπει να αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει», λέει με νόημα στο «Πρώτο Θέμα».
Ο κ. Ελ Χούρι επιβεβαίωσε πλήρως το πρόσφατο (7-9-2014) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» για πυρήνες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και στην Ελλάδα, την οποία θεωρούν πέρασμα προς την Ευρώπη. «Στόχος τους είναι να αναστήσουν το χαλιφάτο και να καταλάβουν τα εδάφη που εκτεινόταν στο απόγειό της η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και γι’ αυτό βέβαια δεν περιορίζονται μόνο στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και την Αραβική Χερσόνησο, αλλά στήνουν πυρήνες σε χώρες της Ευρώπης. Στον Λίβανο, η Ελλάδα θεωρείται πέρασμα τζιχαντιστών από και προς τη Μέση Ανατολή. Δεν είναι μυστικό αυτό», συμπληρώνει ο κ. Ελ Χούρι, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις.
«Ο χάρτης του ISIS που έχει δημοσιοποιηθεί στο Διαδίκτυο, είναι ο στόχος τους. Αν οι χώρες της Δύσης δεν αντιδράσουν άμεσα θα δουν τους τζιχαντιστές γρήγορα στην αυλή τους».

Συνέχεια ΕΔΩ    Στο έλεος των τσιχαντιστών οι χριστιανικοί πληθυσμοί του Λιβάνου | DefenceNet.gr.

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s