Το μυστικό ενός προαποφασισμένου προβλήματος.

από psileashampos
ciaΠαρακολουθώντας τις προάλλες την ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δεν εξεπλάγην ιδιαίτερα -ήταν περισσότερο από αναμενόμενο- όταν διαπίστωσα ότι το κύριό της θέμα ήταν το ένοπλο Ισλάμ και η τρομοκρατία. Εκείνο που διέγειρε την προσοχή μου ήταν μια φράση του που αποτελούσε και την καρδιά, το κεντρικό νόημα των λεγομένων του: “το πρόβλημά μας είναι και πρόβλημά σας”.

Εξετάζοντας προσεκτικά τις γεωπολιτικές και ιστορικές εξελίξεις των τελευταίων 20 ετών θα διαπιστώσουμε σχετικά εύκολα ότι το μεσανατολικό μετατράπηκε από τοπικό πρόβλημα σε παγκόσμιο με φλέγουσες προεκτάσεις για πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο. Το πώς επετεύχθη ένα τέτοιο “κατόρθωμα” δεν είναι κρυφό σε κανέναν. Πρόκειται για συνδυασμό πολλών γεγονότων τα οποία είναι προϊόντα συγκεκριμένων πολιτικών ή και κινήσεων που στην πορεία τους παρουσιάζουν μια περίεργη διαπλοκή.

Η επιλογή των ΗΠΑ για συνεχή και βίαιη επέμβαση στα εσωτερικά ισλαμικών χωρών και δη στην γεωπολιτική περίμετρο του κράτους του Ισραήλ, η μεθοδευμένη και ολοένα αυξανόμενη μετανάστευση από τις χώρες αυτές προς τις χώρες του δυτικού κόσμου και η συνακόλουθη προβολή και προώθηση των “δικαιωμάτων” των δημιουργηθεισών στις χώρες αυτές μειονοτήτων, η οργάνωση, χρηματοδότηση και υποστήριξη της λεγομένης “Αραβικής Άνοιξης” που επέφερε την ανατροπή των πιο μετριοπαθών σεκουλαριστικών καθεστώτων και την αντικατάστασή τους από ακραίους ισλαμιστές ή την απόλυτη αναρχία, αποτελούν τα βασικά σημεία κάποιων επιλογών που οδήγησαν στη διάχυση του ισλαμικού φονταμενταλισμού σ’ όλον τον κόσμο.

Μου είναι σχετικά δύσκολο να πιστέψω ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν ήταν προαποφασισμένο ή τουλάχιστον προϋπολογισμένο. Ωστόσο μέσα μου η πιο ορθολογιστική πλευρά μου με κατηγορούσε για συνομωσιολογική διάθεση και άλματα λογικής. Με ανακούφιση παρακολούθησα λίγες ημέρες μετά, την ομιλία του καθηγητή Μάικλ Σόιερ στην επιτροπή του Κογκρέσου και μια συνέντευξή του στο Russia Today. Ο εν λόγω καθηγητής, επί είκοσι και πλέον χρόνια πράκτορας της CIA εξειδικευμένος σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας και ειδικά στον Μπιν Λάντεν, ομολογούσε απερίφραστα ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική σέρνεται στην κυριολεξία πίσω από το άρμα του αμερικανο-ισραηλινού λόμπι σε επιλογές που βλάπτουν τις ΗΠΑ και διαταράσσουν την ισορροπία στον πλανήτη!

Ουσιαστικά περιέγραψε και την περίεργη διττότητα -και φαινόμενη αντιφατικότητα- των ρόλων τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ οι οποίοι από τη μια αντιμάχονται ανοικτά και θεωρητικά το ένοπλο ακραίο Ισλάμ και από την άλλη και εν κρυπτώ συμμετέχουν σε συνεργασίες με τα ΗΑΕ και το Κατάρ για την ανατροπή του Άσαντ στη Συρία, ή βρίσκονται πίσω από την Αλ Κάιντα κλπ κλπ. Το σκηνικό έγινε ακόμη πιο ζοφερό όταν διαπίστωσα ότι στην ομιλία της στον ΟΗΕ η  πρωθυπουργός της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ υποστήριξε ότι ενώ προσπάθησε να “ανοίξει” την υπόθεση τρομοκρατικής επίθεσης κατά του ασφαλιστικού οργανισμού των Εβραίων στην Αργεντινή (AMIA), στο Μπουένος Άιρες το 1994, προκειμένου να πιάσει τους ενόχους που κατέφυγαν πιθανότατα στο Ιράν (η υπόθεση είχε θαφτεί από χρόνια), δέχθηκε επιθέσεις από τις… ΗΠΑ και το Ισραήλ! Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, διαπίστωσα ότι ο τότε πρέσβης του Ισραήλ στην Αργεντινή υποστηρίζει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν υφίστανται πλέον στη ζωή, διότι έχουν “εκκαθαριστεί” με συνοπτικές διαδικασίες (ίσως και για να μη μιλήσουν)!

Θεωρώ ότι προϊόντος του χρόνου και όσο αυξάνουν οι ελεύθερες ή ημιελεύθερες φωνές θα έχουμε στα χέρια μας πολλά στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι τελικά η διάχυση του προβλήματος της τρομοκρατίας και του ενόπλου ισλάμ αποτελούσαν συνειδητές επιλογές και μέρος μιας ατζέντας που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της επίλυσης πολλών “προβλημάτων”. Ο νοών νοείτω.

http://koinonikianatoli.wordpress.com/2014/10/16/

Σχολιάστε

Filed under ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s