«Πασχαλινή» γιορτή στο Ρήγιον της Καλαβρίας (ΦΩΤΟ)

«Πασχαλινή» γιορτή στο Ρήγιον της Καλαβρίας (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε πριν από μερικές ημέρες τον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου των Ελλήνων στην Ενορία της Καλαβρίας.

Εκείνες οι περιοχές της Ιταλίας, φιλοξενούν αιώνες τώρα πολλούς Ελληνες.

Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη Ιταλίας: «Μέσα εις μίαν ατμόσφαιραν Πασχαλινήν, με εκκλησίασμα πυκνότατον, ιδιαιτέρως αποτελούμενον από νέους και παιδιά, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεια Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου εις τον νεόδμητον ιερόν ναόν του «Αγίου Αποστόλου Παύλου των Ελλήνων» (18 – 21 Οκτωβρίου).

Η ενορία του Ρηγίου της Καλαβρίας ανεπτύχθη πνευματικώς και προοδεύει, αυξανομένη ημέρα τη ημέρα. Οι Ιταλιώται, οι Έλληνες δηλαδή της Μεγάλης Ελλάδος, βοηθούμενοι και συμπαραστατούμενοι από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, λόγω της ιδιαιτάτης αυτών καταγωγής και παρουσίας εις την χώραν αυτήν της τέχνης και του χριστιανικού πολιτισμού, κρατούν αναμένην την λαμπάδα με το Φως της Αναστάσεως, το Φως της Ορθοδοξίας, το οποίον λάμπει, φωτίζει και σώζει.
Συνεζητήθησαν διάφορα θέματα σχετικά με τους Κατηχουμένους και μέλλοντας χειροτονείσθαι και εδόθησαν νέαι κατευθύνσεις δια την παγίωσιν της ειρήνης, ομονοίας και αγάπης, όχι μόνον μεταξύ των Χριστιανών, αλλά και με κάθε άνθρωπον καλής θελήσεως.

Το εσπέρας της Κυριακής, ο Μητροπολίτης μας κ. Γεννάδιος, ενώπιον πυκνοτάτου εκκλησιάσματος, χοροστάτησεν εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής Οσίου Ηλιού του Σπηλαιώτου εις Μελικουκά, ένθα το ιερόν Σπήλαιον του Αγίου, κατοικία και βάσις δράσεως αυτού. Το Σπήλαιον, αρχαιοπρεπές, του 10ου αιώνος, αποτελεί ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό, ο οποίος ανήκει εις τον Δήμον, η δε Μητρόπολις έχει την ελευθερίαν και την άδειαν νά το χρησιμοποιεί εκκλησιαστικώς. Είναι μια πολιτισμένη Βυζαντινή Όασις προσευχής, ειρήνης και αναπαύσεως ψυχικής, η οποία συγκινεί, ελευθερώνει από τους φόβους και την δυσπιστίαν, έτι δε αποτελεί “ponte” (γέφυρα), ο οποίος θεραπεύει, ενώνει και σώζει.

Ο ιερομόναχος π. Μεθόδιος, νέος εις την θέσιν του Ιεροεπιστάτου, με την συνεργασίαν της Ηγουμένης Στεφανίας, της πλησιόχωρης Μονής των Αγίων Ηλιού του Νέου και Φιλαρέτου του Κηπουρού Σεμινάρας, ετακτοποίησε θαυμάσια του χώρους της Μονής. Ο Αιδεσιμολογ. πρωτοπρεσβύτερος π. Δανιήλ εις το Ρήγιον, καθώς και ο π. Ηλίας εφημέριος στην Σεμινάρα, με την μεταξύ των αδελφικήν συνεργασίαν και την πνευματική και ηθική βοήθεια των εφημερίων της Καλαβρίας, αποτελούν μιαν ισχυρά δύναμιν αγάπης, βοηθείας και συμπαραστάσεως των Ορθοδόξων. Η παρουσία των λαμπρών ιερέων της Καλαβρίας, μαζί με εκείνη του π. Αθανασίου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κωσταντίας, είναι ακλόνητος, η δε προσφορά τους μεγίστη, διά την συνέχειαν της Βυζαντινής Παραδόσεως, του Βυζαντινού Πολιτισμού, της Ελληνικής Γλώσσης, των ηθών και των εθίμων του Γένους και της Εκκλησίας μας».

kalavria.jpg
kalavria1.jpg
kalavria2.jpg
kalavria3.JPG
kalavria4.jpg
kalavria5.jpg
kalavria6.jpg
kalavria8.jpg
kalavria9.JPG
kalavria12.JPG
kalavria13.JPG
kalavria15.JPG
kalavria16.JPG
kalavria17.JPG
kalavria19.JPG
kalavria20.JPG
kalavria21.jpg

http://www.agioritikovima.gr/

2 Σχόλια

Filed under Χωρίς κατηγορία

2 responses to “«Πασχαλινή» γιορτή στο Ρήγιον της Καλαβρίας (ΦΩΤΟ)

  1. ierapostoli

    Reblogged this on Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Misión Ortodoxa – Missão Ortodoxa – Missione Ortodossa – православная миссия- Misiunea Ortodoxă- 东正教使命 – रूढ़िवादी मिशन and commented:
    Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ιταλία αναπτύσσεται. Πολλοί οι Ιταλοί κατηχούμενοι, και πολλοί θα επανδρώσουν ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια. Ευχόμαστε στο Θεό οι Γκραικομάνοι της Νοτίου Ιταλίας να επιστρέψουν στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε η Ορθόδοξη χριστιανική πίστη να γίνει γνωστή ακόμα περισσότερο στη Σικελία, στη Σαρδηνία, στη Μάλτα και στη Κορσική. Ο Θεός να ευλογήσει.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s