Το Pentapostagma.gr παρουσιάζει τον μεγάλο κερδισμένο από τον πόλεμο της Ουκρανίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ

leopard2

 Ο πόλεμος από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελεί πεδίο λαμπρής οικονομικής εκμετάλλευσης, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Δηλαδή, από την διεξαγωγή των πολέμων κάποιοι χάνουν , κάποιοι κερδίζουν , αλλά πάντα υπάρχουν πάντα  «κάποιοι επιτήδειοι» που ότι και  να γίνει, αυτοί θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από αυτήν την διαδικασία.

Στην προκειμένη περίπτωση οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία έχουν  δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Τους ρωσόφωνους που υποστηρίζει η Μόσχα, και τους Ουκρανούς που υποστηρίζει η δύση. Ο μεγάλος όμως κερδισμένος είναι η Γερμανία, διότι από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και την μεγάλη ανησυχία στην ανατολική Ευρώπη , οι χώρες της περιοχής αυτής, προβαίνουν η μία μετά την άλλη  σε αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης  από την γερμανική βιομηχανία, δίνοντας δουλειά στα  αμυντικά εργοστάσια  .

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ερπυστριοφόρα οχήματα γερμανικής παραγωγής, ιδιαίτερα σε άρματα μάχης, που κατασκευάζονται από την γερμανική αμυντική εταιρεία  «Krauss-Maffei Wegmann». Σε αυτήν την δήλωση προέβη ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου  Frank Haun, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters».

«Ο λόγος (της αύξησης της ζήτησης για  προϊόντα της εταιρείας μας) αποτελούν εγγύηση για πολλές χώρες λόγω της ουκρανικής κρίσης»,  δήλωσε ο  Haun.

«Υπάρχει σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για προμήθειες , βαρέων τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας . Αρνήθηκε όμως ο ίδιος να αποκαλύψει το συγκεκριμένο περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, αλλά είναι ευρέως γνωστό ότι μεταξύ των αγοραστών των προϊόντων «Krauss-Maffei Wegmann» ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το άρμα μάχης  «Leopard 2″.

Σύμφωνα με  παρατηρήσεις των δημοσιογράφων του «Reuters», το ενδιαφέρον  ορισμένων χωρών  της Ανατολικής Ευρώπης, της σκανδιναβίας και της Βαλτικής, αφορά την σύγχρονη παραγωγή βαρέων όπλων, στην πρώτη γραμμή των οποίων παραδοσιακά βρίσκεται  η Γερμανία.

Η οποία σημειωτέον σύμφωνα με άρθρα τουPentapostagma.gr, είναι σφόδρα κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας τις κυρώσεις προς την Μόσχα.

Με τον φόβο λοιπόν της «ρωσικής αρκούδας», οι χώρες αυτές προβαίνουν σε μαζικές παραγγελίες στην γερμανική αμυντική βιομηχανία. Ποιος είναι λοιπόν ο κερδισμένος από αυτήν την σύγκρουση στην Ουκρανία; Η απάντηση είναι δική σας…..

pentapostagma.gr

http://www.pentapostagma.gr/2014/10/

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s