Ένα Κράτος που επιβάλλει ποινή θανάτου σε άπορους και άρρωστους.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Έξι  μήνες πέρασαν από το θάνατο της 56χρονης Ευτυχίας Ποποδάκη, τετραπληγικής με αναπνοή που υποστηριζόταν μηχανικά, στα Χανιά.  Πάνω απ΄ τον τάφο της, συνεχίζεται η διαμάχη Κοινωνίας- Κράτους. Η ΔΕΗ, διέκοψε την παροχή ρεύματος στην Ευτυχία λόγω …οφειλών. Και το Κράτος επιμένει ότι δεν φταίει αυτό. Η Ευτυχία πέθανε από… φυσικά αίτια. Και ότι θα πέθαινε ούτως η άλλως!

«Χωρίς τεχνητή υποστήριξη είχε μία ώρα ζωής. Τόσο ήταν η ζωή της μπαταρίας», δήλωσε ο γιος της.

Δεκαπέντε μέρες πριν πεθάνει, τον περασμένο Ιούλιο η Ευτυχία μου είχε στείλει ένα μήνυμα. Δεν ξέρω ποιος το είχε πληκτρολογήσει από το δικό της υπολογιστή, μέσω του οποίου επικοινωνούσαμε αφού είχαμε πραγματοποιήσει και ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση στο ART tv:

«Καλημέρα σας!!! Τι κάνετε; Σας στέλνω ένα χαρτί που μου ήρθε. (μου το έστειλε πράγματι. Ήταν από τον ΟΓΑ, 30/5/14 και της ζητούσαν να …επιστρέψει 87.000 ευρώ διότι, έλεγαν, κακώς έπαιρνε σύνταξη). Ποτέ δεν είχα δυο ταμεία. Ποτέ δεν ήμουν έμπορος.

Καλλιεργούσα λουλούδια και τα πουλούσα. Ποτέ δεν έβγαλα βιβλιάριο ασθενείας στο ταμείο εμπόρων. Δεν έχω 1 ευρώ. Σας παρακαλώ βοήθεια!!!!!!»

Προσπάθησα. Αλλά τι βοήθεια να δώσεις, μ ένα Κράτος που καταδίκαζε σε θάνατο, σε διάλυση ανθρώπους για χρέη λίγων ευρώ που δεν είχαν;

Ο θάνατος της Ευτυχίας χαρακτηρίστηκε «Φυσικός» από την ιατροδικαστή  Σπανουδάκη, της ΔΕΗ: «Ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός».

‘Άλλος ιατροδικαστής (Παπαδομανωλάκης), είπε «Έπασχε από διπλή καρδιοπάθεια που την έκανε ευάλωτη σε ελλιπή οξυγόνωση. Ο,τιδήποτε προκαλέσει ελλιπή οξυγόνωση θα οδηγήσει πιο εύκολα στο θάνατο».

Στο διαδίκτυο διαβάζω ένα σχόλιο του κ. Στάθη Κολλυβά: «Επίσης αν στραγγαλίσεις κάποιον με τα χέρια σου θεωρείται φυσικός θάνατος. Δεν χρησιμοποιείς  μηχανικό ή άλλο τεχνητό μέσο όπως π.χ. χημικά. Αν του σπάσεις το κεφάλι με πέτρα ή κούτσουρο επίσης θεωρείται φυσικός θάνατος. Τις πέτρες και τα κούτσουρα μάς τα παρέχει η φύση η οποία γεννά και τα μικρόβια και τους ιούς, που μάς σκοτώνουν με φυσικό θάνατο, οπότε και πάλι δε τρέχει τίποτε!».

Καλό ταξίδι Ευτυχία. Καλά  Χριστούγεννα σε όλους.

http://koukfamily.blogspot.gr/2014/12/blog-post_756.html

Σχολιάστε

Filed under ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s