10 βήματα.

ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΑΟΖ ομορφιάΣαφώς και τάχιστα επέρχεται στάση πληρωμών του Δημοσίου αρχικά και αμέσως έπειτα του εμπορίου. Οι ελληνικές Τράπεζες χρηματοδοτούνται με το σταγονόμετρο από την ΕΚΤ. Πολιτικά, από ελληνικής πλευράς δεν παρουσιάζεται καμία πρόταση διεξόδου. Η προσφυγή σε φορολογικά μέτρα και σε εκκλήσεις, προφανέστατα ουδέν αποδίδουν τώρα που είναι ανάγκη. Άλλωστε τα προσδοκόμενα τέτοια αποτελέσματα προδιαγράφονται για μετά από εξάμηνο, τουλάχιστον.

Η εναγώνια κυβερνητική προσπάθεια αποστράγγισης της ρευστότητας στο εσωτερικό, σπασμωδικά και περιστασιακά, εξουδετερώνει την ορθολογική διαχείριση όποιων αποθεμάτων μπορούσε να διαφυλάξει η χώρα. Έτσι, την οριακή στιγμή της στάσης πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου, που κυρίως ενδιαφέρει για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, δεν θα υπάρχουν εφεδρείες. Ένας πομπώδης τσαμπουκάς προεκλογικά του ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει φούσκα μετεκλογικά. Η Ελλάδα μοιάζει παγιδευμένη ανάμεσα σε ευρώδουλους  και ευρωλάγνους . Η (δηλωμένη) μειοψηφία «αντιευρώ»  δεν διαθέτει ούτε πνεύμα ενωτικό ούτε πρόγραμμα μεταβατικό.

Στο αδιέξοδο λοιπόν που μπροστά μας αβυσσαλέο προβάλλει, από την πλευρά της συγκυβέρνησης όπως πανταχόθεν προαλείφεται, η καταφυγή θα είναι είτε σε δημοψήφισμα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 659 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s