Ας βοηθήσουμε την αναστήλωση του ιστορικού Αγιορείτικου κελίου-ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ-Ακόμα και η πιο ασήμαντη συνεισφορά είναι σημαντική.

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, Χριστός Ανέστη.

Το ιστολόγιό μας ,σε συνεργασία με την διαδικτυακή ομάδα –Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό μια προσπάθεια για  οικονομική ενίσχυση της μικρής αδελφότητας του Αγιορείτικου κελίου-ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ- προκειμένου να βοηθήσουμε  στην  αναστήλωσή του  ιστορικού αυτού κελιού..

Αντίγραφο από 00

Το Ιερό Παντοκρατορινό Κελί του «Άξιον Εστίν» βρίσκεται στο Άγιον Όρος, στην περιοχή της Καψάλας κοντά στις Καρυές.  Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται λέγεται «Λάκκος του Άδειν» (από το ρήμα άδω, δηλαδή ψάλλω), λόγω της θαυμαστής εμφάνισης του Αρχαγγέλου Γαβριήλ που έψαλλε στο Ναό του για πρώτη φορά τον ύμνο «Άξιον Εστίν», μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Ο ύμνος αυτός πρωτακούστηκε το 982 μ.χ και έκτοτε ψάλλεται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο. Η εικόνα αυτή, στην οποία πρωτοακούστηκε η Αρχαγγελική αυτή ωδή, μετονομάσθηκε σε «Άξιον Εστί» και μεταφέρθηκε από τότε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, αποτελώντας την εφέστια…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 360 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s