Περιοδεία Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Νότια Αφρική και Ζιμπάμπουε. Pastoral Visit of Orthodox Pope and Patriarch of Alexandria and all Africa in South Africa and Zimbabwe.

Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe - Misión Ortodoxa - Missão Ortodoxa - Missione Ortodossa - православная миссия- Misiunea Ortodoxă- 东正教使命 - रूढ़िवादी मिशन

Το Σάββατο 3η Οκτωβρίου2015  ο Ορθόδοξος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, αφίχθη στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου της Ολομέλειας του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.

Σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον, συλλειτουργούντων του οικείου Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνού και των Θεοφιλ. Επισκόπων Μοζαμβίκης κ.Ιωάννου και Νιτρίας κ.Νεοφύτου.

Με την ευκαιρία αυτή, συνεορτάστηκε η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και η εορτή της Προστάτιδος της Κυπριακής Αδελφότητας Νοτίου Αφρικής «Παναγία Κυκκώτισσα». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα λόγους αγάπης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο χρονίζον Κυπριακό πρόβλημα, ευχόμενος την ταχεία και προς το συμφέρον του Κυπριακού λαού επίλυσή του.

Ο Πατριάρχης προσέφερε ως ενθύμιο προς την Αδελφότητα πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνος του Αγίου Γεωργίου Καΐρου. Αντιφωνώντας τον Μακαριώτατο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 6.380 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s