«Κλειδώνει» η πώληση στην Ελλάδα των εξοπλισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa από τις ΗΠΑ (vid)

Greek National Pride

OH58Προχωρά, παρά την περί του αντιθέτου εικόνα που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο, η προμήθεια από τις ΗΠΑ ενός μεγάλου αριθμού (40-60) εξοπλισμένων αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58D.
Oι Αμερικανοί τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιο «ευέλικτοι» σε διάφορα οικονομικά ζητήματα, καθώς μετά την προσέγγιση Τουρκίας και Ρωσίας, έχουν δείξει διάθεση να δώσουν κάποιες «απαντήσεις» στην Αγκυρα, έστω σε αυτό το χαμηλό επίπεδο.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν φαίνεται να επιθυμούν την συντριβή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μια αιφνιδιαστική τουρκική ενέργεια, κάτι που θα άνοιγε τον «ασκό του Αιόλου» για άλλες καταστάσεις.

Ο Ελληνικός Στρατός θεωρεί ότι μπορεί να δώσουν λύσεις στην χαμηλή διαθεσιμότητα των ΑΗ-64D Apache, με την προμήθεια των ΟΗ-58, καθώς υφίσταται στη χώρα μας τεχνογνωσία και υποδομή συντήρησης και υποστήριξης για συστήματα και συγκροτήματα του ελικοπτέρου (ουσιαστικά πρόκειται για το ΑΒ-206 JetRanger) και βάσει των όσων πληροφοριών υποστήριξης έχουν παραχωρηθεί από τις αμερικανικές αρχές θεωρείται ότι υπάρχει ακριβής εκτίμηση του…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 213 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s