«Καμία συμφωνία για ΑΟΖ, λέει τώρα το Κάιρο.»

ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

%ce%b1%ce%bf%ce%b6-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82

Διαψεύδονται πλέον από Αιγυπτιακές πηγές οι πληροφορίες της εφημερίδας Al Ahram (OnLine έκδοση) ότι η Αθήνα και το Κάιρο βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την χάραξη μιας γραμμής θαλασσίων συνόρων και εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) με την Αθήνα.

Όπως αναφέραμε προχθές, αναδημοσιεύοντας εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρεσβείας μας στο Κάιρο, η αιγυπτιακή ηγεσία τελικά πείσθηκε να θέσει σαν προτεραιότητα τα δικά της γνωστά υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου και ν’ αφήσει για αργότερα τις έρευνες που θα προχωρούσαν από κοινού με Ελλάδα και Κύπρο.

Μετά από αυτό, δεν υπάρχει προοπτική οριοθέτησης της ΑΟΖ κατά την τριμερή διάσκεψη κορυφής Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο την προσεχή Τρίτη και για την οποία μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η τελευταία συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ φιλικές συναντήσεις είχαν γίνει και στη διάρκεια τη Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 961 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε