«Μπρεξίζα: Μέτρα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.»

ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Στη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση και  ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Μπρεξίζας (στο ΒΑ τμήμα της πρώην Αμερικανικής Βάσης Νέας Μάκρης) προχώρησε κλιμάκιο από εκπροσώπους συναρμόδιων φορέων, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, που πραγματοποίησαν αυτοψία στη περιοχή.

Τα μέτρα αφορούν στην αποκατάσταση του χώρου και τη μεταφορά του κύριου όγκου των μπαζών που καλύπτουν το συγκεκριμένο σημείο σε κοντινό λατομείο, αφού προηγηθεί η σχετική αδειοδότηση και πάντα υπό τον έλεγχο και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Η ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα δράσεων για τη προβολή και ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων – υδροβιοτόπων του δήμου Μαραθώνα, ώστε να γίνει δυνατή η ανάπτυξη και η ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, που θα τον καταστήσουν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και τόπο αναψυχής.

Οι αρχαιότητες στην περιοχή του Μικρού Έλους της Μπρεξίζας είχαν επισημανθεί από παλαιούς περιηγητές, οι οποίοι αναφέρουν τη θέση με το…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 171 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s