Πως η επιστημονική διατροφή συμφωνεί με την παραδοσιακή διατροφή και την νηστεία – Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Δρούγκα Χριστίνας

MSc Κλινικός ΔιαιτολόγοςPublic Health Nutritionist

Τὰ εὑρήματα τῆς μελέτης τῶν 7 χωρῶν (Γιουγκοσλαβία, Ἑλλάδα, ΗΠΑ, Ἰαπωνία, Ἰταλία, Ὀλλανδία καὶ Φινλανδία) ἔδειξαν ὅτι οἱ Μεσογειακοὶ λαοί, καὶ κυρίως οἱ Κρητικοί, ἐμφάνιζαν τὸ μικρότερο ποσοστὸ θνησιμότητας ἀπὸ καρδιαγγειακὰ νοσήματα καὶ καρκίνο, καθὼς καὶ τὸν μεγαλύτερο μέσο ὅρο ζωῆς. Αὐτὸ ὀφείλεται σὲ μία διατροφή, ἡ ὁποία βασιζόταν σὲ φυτικὰ τρόφιμα, φροῦτα, λαχανικά, μὴ ἐπεξεργασμένα δημητριακά, ἐλαιόλαδο καὶ κόκκινο κρασί. Ὁπότε καὶ υἱοθετήθηκαν οἱ διατροφικὲς ὁδηγίες, ποὺ ἀπεικονίζονται στὴν πυραμίδα τῆς Μεσογειακῆς Διατροφῆς.Ἡ πυραμίδα τῆς Μεσογειακῆς Διατροφῆς χωρίζεται σὲ τρία ἐπίπεδα, βάσει τῆς συχνότητας κατανάλωσης τῶν τροφίμων ποὺ ἀπεικονίζει (σὲ μηνιαῖα, ἑβδομαδιαία καὶ καθημερινὴ βάση).  …

Πηγή: Πως η επιστημονική διατροφή συμφωνεί με την παραδοσιακή διατροφή και την νηστεία – Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s