Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σύκο – Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Παρά το γεγονός ότι τα αποξηραμένα σύκα είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο, δεν υπάρχει τίποτα σαν τη μοναδική γεύση και την υφή ενός φρέσκου σύκου. Είναι πληθωρικό, συνδυάζει την γλυκιά γεύση με την ιδιαίτερη υφή της κόκκινης σάρκας του, την ομαλότητα του δέρματός του και την τραγανή υφή των σπόρων του. Στα νότια τμήματα της χώρας τα σύκα μπορεί να τα βρούμε ακόμα και από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ στην βόρεια Ελλάδα είναι διαθέσιμα από τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου μέχρι τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου. Τα νωπά σύκα είναι ευπαθή και ευαίσθητα και συνήθως τρώγονται μέσα σε μία έως δύο ημέρες μετά την αγορά τους. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για περίπου 4-5 ημέρες. Τα ώριμα σύκα δεν πρέπει να πλένονται μέχρι να είστε έτοιμοι να τα φάτε, ενώ αν τα σύκα δεν είναι ακόμη ώριμα, πρέπει να τα κρατήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν. Τα σύκα

Πηγή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σύκο – Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s