Αφιεωμένο σε όσους δηλώσουν «περιουσιολόγιο».

ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ε. Λάσκαρη

«Φόρος έως 33% στα κέρδη από… γραμματόσημα.»

«Το εισόδημα που προκύπτει από την πώληση συλλογής γραμματοσήμων αποτελεί εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα», αποφαίνεται η εφορία. Πώς φορολογούνται τα κέρδη από την πώληση συλλογών.

Με συντελεστή 26% θα πρέπει να φορολογηθεί το κέρδος που προκύπτει από πώληση συλλογής γραμματοσήμων, εφόσον είναι έως 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33%, εφόσον υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από απάντηση της Διεύθυνσης Άμεσων Φόρων της ΓΓΔΕ, μετά από σχετική απάντηση φορολογουμένου, καθώς μετά από εμπεριστατωμένη ανάλυση και συνδυασμό των ισχυουσών διατάξεων, η υπηρεσία καταλήγει ότι «το εισόδημα που προκύπτει από την πώληση συλλογής γραμματοσήμων αποτελεί εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα καθόσον η απόκτηση της συλλογής αυτής δεν προκύπτει από μεμονωμένη ενέργεια (π.χ. κληρονομιά) και η πώλησή της πραγματοποιείται με πολλαπλές επιμέρους (τμηματικές) πωλήσεις. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στην περίπτωση πώλησης πολλαπλών (ξέχωρων) συλλογών του ιδίου αντικειμένου».

Το σκεπτικό της απάντησης: http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1403473/foros-eos-33-sta-kerdh-apo-grammatoshma.html

Δείτε την αρχική δημοσίευση

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε